Samsung lovar nu 50 procents rabatt till Note 7-kunder för de som beslutar sig för att köpa en Galaxy Note 8 eller Galaxy S8.

2016 lär gå i historieböckerna som ett av Samsungs mörkaste år någonsin, utan tvekan på smartphonemarknaden. Företagets flaggskepp Galaxy Note 7 bokstavligtalat sprängdes under hösten och den koreanska jätten fick återkalla sin påkostade toppmodell. Hur stor Samsungs ekonomiska förlust verkligen blir återstår att se. Det handlar enligt analytiker om minst tiotals miljarder kronor och upp mot 150 miljarder i utebliven försäljning. Det senare kan dock motverkas av att Samsung lyckas sälja andra modeller till sina kunder. Något man nu jobbar aktivt på att få till stånd med en rejäl rabatt för tidigare kunder.

Note 8 kommer att lanseras

Nu satsar Samsung på att åtminstone inte tappa allt för mycket kunder till andra märken medan man slickar sina sår. Genom att ge Sydkoreanska Note 7-kunder hela 50% rabatt på Note 8 eller S8 när de släpps nästa år. Även i USA ska Samsung köra ett liknande upplägg. Där ska Note 7-kunder som bytt in sina telefoner mot en Galaxy S7 kunna uppgradera till en Note 8 eller S8.

Samsungs varumärke har skadats

Samsung fajtas med näbbar och klor för att rida ut det kortsiktiga ekonomiska bakslaget. Samtidigt gör man allt i sin makt för att återbygga förtroende hos kunder. Kunder som potentiellt kan tänka sig att byta tillverkare efter den tragiska Note 7-lanseringen.

Eftersom Samsung aldrig han leverera Galaxy Note 7 till den svenska konsumentmarknaden är det föga troligt att svenska konsumenter får ett liknande erbjudande.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid