Vi rapporterade för en tid sedan om Asus U38 som skulle få en 1 920 x 1 080-skärm med pekstöd och AMD-processor. Nu har modellen börjat listas i butik och förutom ett slagkraftigt pris hittar vi AMD:s senaste 19 watts processor med fyra kärnor; A8-4555M.

Förutom en bred anstormning pekskärmsdatorer baserade på Intels processorer har Asus ytterligare ett ess, som företaget hoppas ska bli en storsäljare tillsammans med deras budgetmodeller Vivobook. Asus U38N som nu har börjat listas i butik är en 13,3-tums dator med pekskärm, upplösningen 1 920 x 1 080 och IPS-panel. Datorn mäter 327 x 227 x 18,6 millimeter och har en vikt på 1,55 kilogram.

ASUS_U38Na

Invändigt hittar vi en av AMD:s senaste processorer baserad på Trinity-arkitekturen: A8-4555M på 19 watt TDP. Processorn har fyra kärnor klockade till 1,6 gigahertz med ett turboläge på 2,4 gigahertz och har till vår förvåning samtliga 384 Radeon-kärnor aktiverade. Grafikdelen HD 7600G kommer med basfrekvensen 320 megahertz och kan arbeta i upp till 424 megahertz. Datorn får tvåkanals minne på fyra gigabyte varav två är fastlött på moderkortet, så det borde gå att uppgradera av slutanvändare. Förutsatt att processorn inte håller tillbaka grafikdelen för mycket bör datorn kunna erbjuda grafikprestanda en bra bit över Intel HD 4000.

Vidare till anslutningsmöjligheterna finns tre USB 3.0, en minneskortsläsare, en HDMI, en Mini VGA och en 3,5-millimeters. För trådlös kommunikation är det i vanlig ordning 802.11 b/g/n Wifi och en Bluetooth 4.0 som gäller. Tangentbordet är också bakgrundsbelyst och pekplattan behåller samma design som de allra flesta av Asus datorer lanserade senaste året.

ASUS_U38NbASUS_U38Nc

Datorn får ett batteri specificerat till 48 watttimmar vilket är detsamma som Asus Zenbook UX32VD och vi misstänker därför att vi bör få ut liknande batteritid ur U38N. Den punkt vi kan klaga på är lagringen som består av en 500 gigabytes hårddisk på 5 400 RPM, men samtidigt ska vi ha i åtanke att datorn kommer kosta 7 990 kronor. Det ser klart ut som en prisvärd modell vi definitivt hoppas kunna titta närmare på inför den annalkande julhandeln. Datorn ska vara tillgänglig på marknaden mot slutet av november.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
12 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
NiQ3
NiQ3
11 Årtal sedan

Korkat att inte ha SSD enligt mig,

Tobberian
Tobberian
11 Årtal sedan

Trist med 1080.

Thomas86
Thomas86
11 Årtal sedan

Bakgrundsbelyst tangentbord?
Matt skärm?

Bocka av dessa två och det blir denna istället för 32:an.

xemacs
xemacs
11 Årtal sedan

Testar ni den här datorn tycker jag ni borde prova att byta ut HDn mot en SSD och skriva ner intrycken utöver den vanliga recensionen.

Tror det är en uppgradering man ska göra, men vore bra att höra från någon som faktiskt har möjlighet att testa.

WIRN
11 Årtal sedan

Trevlig burk (trots avsaknaden av SSD) och intressant med 4 långt klockade kärnor

Iops
Iops
11 Årtal sedan

Tack har väntat på denna dator. Undrar också om ssd uppgradering är möjlig, vilket ej kan tas för givet på en ultra portabel såklart.

UT_lol
UT_lol
11 Årtal sedan

Jag saknar matt skärm och Home/PgUp/PgDn/End-knapparna. SSD:n ersätter jag gärna själv eftersom tillverkarna verkar snåla med den delen ändå.

gosh
11 Årtal sedan

Gissar att denna blir en storsäljare

Peter Linderot
Peter Linderot
11 Årtal sedan

[quote name=”Jacob Hugosson”][quote name=”Iops”]Tack har väntat på denna dator. Undrar också om ssd uppgradering är möjlig, vilket ej kan tas för givet på en ultra portabel såklart.[/quote]Då datorn skeppas med en mekanisk hårddisk går det mest största sannolikhet att uppdatera till en SSD om man vill. Vi tittar självklart närmare på det när det är dags att testa U38N! 🙂[quote name=”gosh”]Gissar att denna blir en storsäljare[/quote]Vi har hört att Asus har samma förhoppningar om den här modellen. Det är kul att de flesta datortillverkare verkar ha i alla fall någon form av ”flaggskeppsprodukt” på gång med AMD:s plattform.[/quote] Har ni… Läs hela »