Lenovo Yoga 13 har vi rapporterat om tidigare men nu har vi på NordicHardware fått en chans att klämma på datorn. Datorn kommer med gångjärn som tillåter dig att vrida runt skärmen 360 grader och går därför att snabbt omvandla från en vanlig bärbar dator till en surfplatta.

Lenovo visade upp sin Yoga-dator redan under CES i början av året och om det var någon ultrabook som stal showen så var det denna. Nu är Lenovo Yoga som numera fått namnet Yoga 13 på grund av sin 13,3-tumsskärm på väg ut till butik. Skärmen har en upplösning på 1 600 x 900 och IPS-panel, någonting som tycks ha blivit standard för alla konverterbara datorer? Men nyckelfunktionen i datorn är just dess skärm som tillåter en stor mängd olika typer av användningsområden.

Lenovo_Yoga_13a Lenovo_Yoga_13b
Lenovo_Yoga_13c Lenovo_Yoga_13d

Vidare till datorns specifikationer så hittar vi en Core i7-3517U med två kärnor på 1,9 gigahertz, turboläge på upp till 3,0 gigahertz, flertrådstekniken Hyper-threading och Intels HD 4000-grafik. Datorn får fyra gigabytes RAM-minne men det ska gå att utrusta den med upp till åtta och för lagringsbehoven hittar vi en 128 gigabytes SSD-enhet. För trådlös kommunikation har datorn 802.11 b/g/n Wifi och Bluetooth 4.0, Lenovo sa att datorn även ska gå att utrusta med ett 3G-modem på begäran. Anslutningsmöjligheterna är ganska sparsmakade med en USB 2.0, en USB 3.0, en SD-kortläsare, en 3,5-millimeter och slutligen en fullstor HDMI.

Tittar vi närmare på skärmen så känns gångjärnen riktigt stabila, vilket kanske är det viktigaste på den här produkten. Lenovo har även sett till att när man vrider tillbaka skärmen mer än 180 grader så stängs tangentbordet av så att man inte råkar trycka på någonting av misstag när den används som surfplatta. Tangentbordets slaglängd är inte det bäst på ultrabookmarknaden men det kompenseras av stark återkoppling. Det känns på det stora hela som en solid dator och inte minst en intressant produkt vi hoppas kunna titta närmare på inom en snar framtid.

Lenovo_Yoga_13g Lenovo_Yoga_13h

Lenovo Yoga 13 väger 1,54 kilogram, mäter 16,9 millimeter i profil och kommer finnas i den här silverfärgade modellen vi tittat på och en med orange baksida. Lenovo har som mål att datorn ska finnas för försäljning på den svenska marknaden mot slutet av oktober. Som det ser ut just nu känns inte deras lanseringsfönster särskilt troligt men det är ett gott tecken att Yoga 13 i alla fall finns listad på prisjakt. Det rekommenderade priset för Yoga 13 ska ligga på 10 990 kronor.


Relaterade artiklar:

7
Leave a Reply

Please Login to comment
7 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Stefan ThorslundJacob HugossonBjörnHMarquzzshaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Micke
Medlem
Micke

Ser ut som första riktiga konkurrenten till paddornas tunnhet. Bra Lenovo!

Min första tanke går till gångjärnen. Om de har två vridpunkter istället för en, är det inte risk att när man öppnar laptoppen upp till 180 grader att den av misstag rör sig kring fel axel?

/s

Marquzz
Medlem
Marquzz

Denna är riktigt trevlig! Grymt att de lyckats få den så tunn!

BjörnH
Gäst
BjörnH

Ligger klart på önskelistan.
Kanske vänta till 8GB RAM och större disk kommer. Är det någon som vet om det går att uppgradera RAM och hårddisk eller om de är fastlödda och inbyggda?

BjörnH
Gäst
BjörnH

[quote name=”Jacob Hugosson”][quote name=”BjörnH”]Ligger klart på önskelistan.
Kanske vänta till 8GB RAM och större disk kommer. Är det någon som vet om det går att uppgradera RAM och hårddisk eller om de är fastlödda och inbyggda?[/quote]
RAM går att uppgradera enligt specifikationerna i pressmeddelandet. Vet inte hur det ser ut med SSD men jag vågar nästan lova att det är en 2,5″/7mm eller mSATA det handlar om :-)[/quote]
Underbart! Är det skruvar man ser på undersidan? Med andra ord så borde det gå att komma in i den och uppgradera när man tröttnar på endast 4GB RAM. En beställning är nära 🙂

Stefan Thorslund
Gäst
Stefan Thorslund

8GB RAM, 256 GB SSD, pekskärm i tab-läge och högupplöst skärm för 12 100 kr (3 dec-12) verkar toppen 🙂
Blankskärm och ej bakgrundsbelyst tangentbord får mig tyvärr att tveka 🙁 Viktiga detaljer för mig. Det verkar tyvärr som om pekskärmar alltid ska vara blanka. Är det så?