Pekskärmar är på modet med Windows 8 och nu hakar även Lenovo på med deras omtalade företagsdator Thinkpad X1 Carbon. Företaget kommer under december att återlansera datorn med samma specifikationer som tidigare, men nu med pekskärmsfunktion.

Lenovo Thinkpad X1 Carbon har länge väckt ett intresse hos många av våra läsare med sitt chassi i kolfiber och en vikt på nätta 1,36 kilogram. Nu kommer datorn att utrustas med en pekskärm och får därför tillägget ”Touch” i slutet av sitt produktnamn. Skärmen bibehåller dock samma HD+-upplösning vilket innebär 1 600 x 900 pixlar och gissningsvis är det fortfarande TN-panel som gäller och inte någon IPS.Lenovo_Thinkpad_X1_Carbon_Touch

Specifikationer ser i övrigt ut att vara exakt desamma som tidigare. Datorn kommer med en lågwatts Core i5-processor samt upp till 8 gigabytes RAM-minne och 256 gigabytes SSD. Datorn bibehåller även samma funktion att det går att ladda upp batteriet från 0 till 80 procent på enbart 35 minuter. Thinkpad X1 Carbon Touch anländer på marknaden någon gång under december månad och någon prisbild är ännu oklart. Vi hoppas det inte blir högre än dagens Thinkpad X1 Carbon utan Touch.

Källa: Techpowerup


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve-Decryphe Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Hans
Medlem
Hans

Tangentbordet i den här maskinen tyckte jag inte om alls, det kändes plastigt och fjuttigt. Ingen match alls mot gamla goda X201 jag har här (eller en Zenbook jag fått knappa på).
Hade den haft ett bra tangentbord så hade den varit en riktigt underbar maskin. Synd bara att det saknas ExpressCard eller Thunderbolt.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Det är lite för mycket Apple-varning på tangentbordet i mitt tycke. Annars är det fina maskiner.