Nu har Intel bekräftat det vi redan visste. Företagets nya Haswell-arkitektur kommer att lanseras den 4 juni under datormässan Computex i Taiwan. Intel publicerar nu en bild som prydligt berättar att fjärde generationens Core-processorer anländer om 3 337 200 000 000 000 nanosekunder.

Bilden publicerades på Intels officiella blogg kl 08.00 den 26 april och ger oss ett datum den 4 juni lokal taiwanesisk tid. Det mesta kring Intels nya Haswell-arkitektur är redan kännt och bara för några veckor sedan dök även de första omfattande prestandatesterna upp på nätet. Dessa bekräftade att CPU-prestandan i Haswell kommer att öka med runt 5-10 procent och även att grafikdelen fått sig en finputsning i de stationära modellerna.

De största nyheterna sker däremot i Intels mobila kretsar där vi bland annat kommer få se betydligt kraftfullare grafikdelar, flera processormodeller med lägre energiförbrukning samt ett löfte om generellt bättre batteritid inte minst i ultrabook-datorer.

haswellarrives

Den 4 juni kommer alltså Intel avslöja alla detaljerna kring den nya processorserien då vi även kommer kunna delge er prestandaresultat och slutgiltig information om de nya kretsarna.

Relaterade artiklar:


Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
flopper
flopper
10 Årtal sedan

snart 🙂