A-DATA har precis som Corsair presenterat en ny SandForce-baserad SSD-serie idag. SSD-kontrollern är som väntat hämtad ur SandForce SF-2200-familjen och heter SF-2281. Tillsammans med ett SATA 6,0 Gbps gränssnitt och TRIM-stöd bjuder A-DATA:s nya SSD-serie på imponerande datahastigheter både vid läsning och skrivning av data.

A-DATA S511-serien lanseras idag med fyra olika familjemedlemmar. Lagringskapaciteten går från 60GB upp till 480GB och specifikationerna är snarlika med de tidigare SF-2281-baserade SSD-serier som lanserats av OCZ och Corsair. Läshastigheten ligger på maximal 550 MB/s medan skrivhastigheten i bästa fall ska nå upp tll 520 MB/s. Skrivningen av små slumpmässiga filer är specificerad till 60 000 IOPS, vilket är i paritet med OCZ Vertex 3, men en bit under Vertex 3 Max IOPS och nyligen lanserade Corsair Force 3.

Detaljerade specifikationer för de individuella modellerna på 60GB, 120GB, 240GB resp. 480GB finns ännu inte. Men A-DATA väntas påbörja sin försäljning av den nya S511-serien under den närmaste månaden.

adatas5112

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton KarmehedTempel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Yay, fler konkurrenter. Blir det ett stortest? Skiljer det marginellt så är det ju bara priset och garantierna dom har kvar att konkurrera med.