Minnesstickor med densitet på 4 GB har precis hunnit bli standard och minneskit på 8 GB går numera att få tag på för 500 – 600 kr. Men detta hindrar inte A-Data som släpper ett helt nytt minneskit i deras XPG Gaming Series. De nya minnena kommer med specifikationer som följer JEDEC:s standarder med extra låg spänning men har en densitet på hela 8 GB per sticka.

De nya A-DATA XPG Gaming Series-minnena kommer med de blygsamma specifikationerna på 1 333 MHz 9-9-9-24 och en spänning på 1.35V något som ska göra minnena extra miljövänliga. Med en densitet på hela 8 GB per sticka undrar vi hur pass välbehövligt de nya minnena faktiskt är för gamers, men en större siffra är alltid något som efterfrågas.

A-DATA_16GB_XPG_Gaming

Minnen på 4 GB har precis hunnit bli normen och ett 2 x 4 GB kit har idag lägre pris per Gigabyte mot ett 2 x 2 GB. Frågan är om marknaden, speciellt gaming-marknaden verkligen behöver ett minneskit på 16 GB men som allt annat beror det på priset, och de kommer sälja oavsett om det faktiskt finns ett behov av det eller ej.

Annons

Källa: TCMagazine

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Viking1962Birks Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Birks
Medlem
Birks

wooh! 32Gb med SB-E är då verklighet nu hoppas vi på en SB-E special edt med 8 platser så vi kan ha 64Gb på brädan!
Varför? För att det går såklart 🙂

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

1.35V, så lågt går inte ens att ställa in i mitt BIOS