A-Tech Fabrication är ett företag som specialiserar sig på att utveckla tysta och slimmade datorer. Deras senaste alster är en HTPC som kallad HeatSync 1200 är helt passivt kyld och mäter endast 35mm i profil. Under aluminumskalet hittar vi en Core i3 CPU och SSD-enhet.

HeatSync 1200 fokuserar på mini-ITX plattformen och bygger runt en kylningslösning bestående av ett rejält aluminumchassi med kraftfulla integrerade kylflänsar, samt kylblock med tillhörande värmeledningsrör som monteras på processor och styrkrets. Värmeledningsrören leder värmen från de värmealstrande kretsarna ut till chassits sidor som sedan sprider energin över de stora flänsarna. Tekniken kallas naturlig konvektion och kylningen ska vara kapabel att hålla en Intel Core i3-2100 processor i schack som har ett specificerat TDP-värde av 65 watt.

HeatSync_1200_c

A-Tech Fabrication har parat chassit som i sin helhet mäter endast 355 x 219 x 35 mm med en passivt kyld nätadapter samt möjligheten att välja till en iPhone dockningsstation i toppen av chassi. Andra nämnvärda funktioner är en 40GB Intel 310 mSATA SSD-enhet integrerad direkt på lågprofilsmoderkortet Intel DH61AG, 4GB DDR3-1333 RAM, integrerad IR-mottagare, Media Center-fjärrkontroll samt USB 2.0 port i frontpanelen.

HeatSync_1200

Komponenter som SSD-enhet och RAM kan uppgraderas direkt i företagets webbutik, där man även kan välja mellan svart eller silverfärgad frontpanel, iPhone-docka samt en WiFi plus bluetooth adapter som kan integreras direkt på moderkortet. Systemet skeppas med Windows 7 Home Premium och har en prislapp som börjar på 1 399 dollar, motsvarande runt 13 000 kronor med svensk moms och skatt.


10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
TrimmyctrlPreacherManAnton KarmehedJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
martinrdasssssssssss
Gäst
martinrdasssssssssss

Var det inte någon på swec som gjorde ett chassi EXAKT så här? Typ ~2006

FanlessTech
Gäst

Nice post! 😀

Ziggemannen
Medlem
Ziggemannen

Fin och [b]DYR[/b] dator men det jag tycker är märkligt är valet av CPU, när det finns modeller med 35W TDP. Jag har byggt en betydligt billigare passiv dator, inte slimmad men diskret (LED för power & HDD ej inkopplade) och mer praktisk (plats för mer HDD).

[url=http://www.sweclockers.com/forum/2-kylning-och-overklockning-av-processorer/1034098-undervolta-underklocka-en-intel-core-i3-2100t]Undervolta/underklocka en Intel Core i3 2100T[/url]

🙂 Ziggemannen / Z68

Jacob Hugosson
Medlem

Håller med, med tanke på prispremiet håller jag med om att de borde satt in en 35W.

PreacherMan
Medlem
PreacherMan

Mitt Streacom-chassi är ungefär lika slimmat, och rymmer mycket mer prylar: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=649498

PreacherMan
Medlem
PreacherMan

[quote name=”Anton Karmehed”]
Det där såg ju också riktigt trevligt ut måste jag säga Preacher, är du nöjd överlag? Det är 435mm brett va och inte djupt som det står i speccen?[/quote]
Alldeles riktigt. Standard ”HiFi-mått” på bredden. Inte riktiga samma kvalitet som OrigenAE och andra stora tillverkare, men klart godkänt för pengarna. Plus att Streacom-chassit har precis samma finish i aluminiumet som mina Cambridge-prylar. 😀 Det hade inte mitt gamla Origen-chassi.

Kör en 2100T i min burk. Den blir knappt ljummen. Det enda jag saknar är att kunna haka på heatpipes på grafikkortet också. Flänsarna på chassits vänstra sida är oanvända.

ctrl
Gäst
ctrl

Tittade på Streacom lådan och den verkade trevlig. Ända tills jag insåg att den inte passade mitt ITX, då jag har minnena där heatpipesen skall gå.

Tommy Daniels
Medlem
Tommy Daniels

Jag saknar optiskt enhet, mitt nästa HTPC projekt blir nog med ett OrigenAE chassie det minsta och ett ITX moderkort.