Ace of Sweden kunde redan för några veckor sedan se hur väletablerade datorbutiker runt om i Sverige plockade bort deras nätaggregat ur sortimenten. Detta efter att Ace of Sweden misslyckats fatalt i tester publicerade hos våra svenska kollegor på Sweclockers.com.

Ace of Sweden bekräftade problemen med felaktiga specifikationer i ett uttalande och påvisade att man var medvetna om problemet. Även om man inte gjorde en fullständig pudel hanterade man fallet till synes bra och gav full återbetalning till sina kunder via den återförsäljare som slutkunden köpt sitt nätaggregat hos. Detta skall givetvis ges en eloge för att man står upp för problemet och tar det på allvar.

Nu tycks just det draget fått konsekvensen att samtliga nätaggregat från ACE of Sweden är bortplockade  ur sortimentet hos bland annat Dustin/Dustinhome, Komplett, Inet med flera. Dock är resterande sortiment kvar vilket åtminstone visar att det finns ett visst mått av förtroende kvar för ACE of Sweden.

Vi hoppas att företag som gör liknande missar tar lärdom av ACE of Swedens agerande och att det sänder en tydlig signal för hur det kan gå om man visar specifikationer som inte matchar verkligheten. Vi hoppas att det ACE of Sweden inte ger upp och att det kommer nya nätaggregat som ersättare, och den här gången med rätt specifikationer.

Fåglar har även viskat i våra öron att flera nätaggregatsleverantörer på budgetmarknaden nu ska ta utomstående hjälp för att testa sina produkter och på så sätt se om de tester som misskrediterat Ace of Swedens nätaggregat verkligen är gångbara. Dessa är dock obekräftade uppgifter som vi hoppas höra mer om.

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Laglorden Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Laglorden
Medlem
Laglorden

På något sätt har jag nån pervers böjelse (av flera :S ) och gillar jag sånt här. Typ Sverker som ”testar” något eller tar upp nåt fall och sen sågar det riktigt längs fotknölarna så man riktigt hör hur benpipor splittras 😛 Det finns verkligen många skit-nätagg tyvärr och jag har sett även andra tester från utländska siter där de gör samma saker och nätaggen verkligen _brinner_upp_ I övrigt så är ju de flesta delar som man stoppar i datorn numera såpass bra så man kan säga ”whatever”. ”Förr i tiden” fanns det ju hårddisktillverkare ex, vis som misslyckades med… Läs hela »

Json_81
Gäst
Json_81

Tur det om 2.2 till 2.3 är lika stor skillnad som det var mellan 2.1 och 2.2.