Acer är den datortillverkare som högljutt delat med sig av sitt missnöje över Microsofts satsning med den egna surfplattan, Surface. Acer väljer nu att dra ut på lanseringen av sina Windows RT-produkter i väntan på hur marknaden tar emot Microsoft Surface och Windows RT.

Acer har visat ett stort missnöje över Microsofts beslut att börja sälja egna surfplattor och därmed konkurrera med sina partnertillverkare. Microsoft Surface kör det nya operativsystemet Windows RT som använder sig av en ARM-processor och därmed finns inte bakåtkompatibilitet med äldre mjukvara. Microsoft ska tidigare ha lovat Acer att minimera Surface inverkan på marknaden, men när den lanserades kom surfplattan med ett konkurrenskraftigt pris i förhållande till vad deras partners hade att erbjuda.

Surface fick Asus att pressa priserna i USA

Priset för Surface låg på 499 dollar med två olika typer av tangentbord för 119 respektive 149 dollar. Asus Vivotab RT skulle från början kosta 599 dollar och tangentbordet skulle ge ett extra prispåslag på 199 dollar. Men på grund av vad som sägs vara en effekt av Surface inkluderar Asus nu tangentbordet i priset för surfplattan.

”Ursprungligen hade vi en mycket aggressiv plan för att möta marknaden tidigt nästa år. På grund av Surface är vi mycket mer försiktiga, men vår forskning och utveckling påverkas inte[…]Ursprungligen var vår plan Q1, men nu tror jag inte det blir tidigare än Q2,” säger Jim Wong, vd för Acer

Acer hade från början planerat att släppa sina första Windows RT-produkter det första kvartal 2013. Men nu säger företagets vd Jim Wong till Reuters, att lanseringen inte kommer ske tidigare än det andra kvartalet. Det skulle även gå att tolka som att det kan dröja längre än så.

”Jag vet inte vad som händer härnäst eller vad Microsoft kommer att göra. Vi tittar på hur det går för Surface, hur RT acceperas av kunderna, hur aggressiv Microsoftär på Windows RT och Surface. Vi vet inte, men vi vill se,” fortsatte Jim Wong

Han är även försiktig med att inte lova för mycket då företaget vill vänta och se hur bra det går för Surface, samt veta vad konsumenterna tycker om Windows RT. Acer försöker inte dölja det faktum att de är missnöjda. Men andra tillverkare har varit mer tystlåtna om sitt missnöje, medan exempelvis Lenovo inte ser någon hot utan tänker konkurrera med bättre produkter. Dells åsikt är att Surface ska ses på samma sätt som en Google Nexus-enhet: en referensprodukt för den nya plattformen.

Istället för att försöka konkurrera mot Microsoft så lägger Acer allt krut på fullskaliga Windows 8-produkter. Mest noterbara är Acer Iconia Tab W510 med Intels senaste Atom-plattform och ett tangentbord som har ett riktigt lågt pris på 4 990 kronor.


Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

Man kan ju undrar var det kommer svida mest, hos ms el Acer…