Acer är knappast kända för smartphones, men deras CloudMobile fick stor uppmärksamhet i media när den avslöjades. Nu ska fler detaljer om deras nya smartphone ha dykt upp, och det som vi tycker står ut med just den här modellen är att den ska skeppas med en omodifierad version av Android 4.0.

Det ser ut som att Acer CloudMobile blir en av få enheter på marknaden som ska skeppas med Android 4.0, Ice Cream Sandwich utan ett egenutvecklat gränssnitt från tillverkaren. Det här kan ses som en fördel, då Android Communityn ofta spenderar mycket tid på ROM:s för att få en så gott som ren installation. Vi kan även begrava nyheten om att Acer CloudMobile skulle bli först ut på marknaden med Android 4.1.

Förutom detta utrustas CloudMobile med en 4,3-tumsskärm med upplösningen 1 280 x 800, något som kan jämföras med 1 280 x 720 som skeppas med stora delar av de smartphones som finns i det högre segmentet. Vi hittar också en 8 megapixelkamera och en ännu okänd tvåkärnig systemprocessor. Med tanke på att modellen sägs stödja endast HSPA+, låter det tyvärr som att det inte är Qualcomms senaste MSM8960 som kommer användas. CloudMobile är även lite tjockare än många andra telefoner med sina 9,9 millimeter.

Precis som namnet antyder kommer modellen att lägga fokus på molnet: att man lagrar allt från dokument till film och musik i molnet, som man sedan kan spela upp eller använda på samtliga enheter med tillgång till samma moln. Tjänsten ska lanseras under årets andra kvartal i Kina och Nordamerika, medan övriga delar av världen får vänta till årets fjärde kvartal.

När modellen lanseras är ännu oklart, likaså vilket prissegment Acer har riktat in sig på. Den ska redan ha vunnit en utmärkelse för sin design, även om vi kan tycka att modellen i sig inte gör mycket för att stå ut från mängden.

Källa: Phandroid


Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
-Tjalve-Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Fler som denna tack, men inte från Acer och med lite roliga design.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Håller med. Fler telefoner som har omodifierad Android och som inte är papperstunn.