Trots att nästa generations spelkonsoler ser ut att baseras nästan uteslutande på PC-komponenter kommer utvecklingskostnaderna för spelutvecklar att öka. Det hävdar Activision Blizzard som pekar på unik funktionalitet i de nya generationerna av Playstation och Xbox.

Att utvecklingskostnaderna för spel till nya spelkonsoler stiger är knappast särskilt överraskande men när nu både Sony och Microsoft använder sig av PC-baserade plattformar för nästa generations spelkonsoler fanns det förhoppningar på lindring. Enligt Activision Blizzard kommer det dock fortfarande bli en märkbar ökning i utvecklingskostnader, detta på grund av ny unik funktionalitet i de två nya spelkonsolerna.

Activision Blizzards vd Bobby Kotick påpekade nyligen i ett konferenssamtal att företaget måste lägga större resurser på att komma fram till hur man på bästa sätt kan utnyttja dessa nya funktioner och den ny hårdvara som kommer att användas. Vilket med största sannolikhet inledningsvis kommer att innebära ökade utvecklingskostnader.

Vilka unika funktioner som Bobby Kotick syftade på avslöjas inte men det har talat om bland annat mer avancerad gest- och röststyrning i nästa Xbox samt integrerad pekplatta i Playstations nya handkontroll.

Samtidigt som Activision Blizzard inte kommenterade ifall de ökade utvecklingskostnaderna skulle påverka priserna på spel avslöjade man att lanseringen av Nintendo Wii U varit en besvikelse. Med flera tunga lanseringstitlar och flera på väg var uppgifterna om 3 miljoner sålda spelkonsoler klart under spelutvecklarens förhoppningar.

Om Sony och Microsoft kan få bättre fart vid sina konsollanseringar sägs vi få veta senare i år när nästa generations konsoler anländer.


Relaterade artiklar:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Per Lunqvist Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Optimering kan vara helt avgörande, jag köpte Nvidia bara för att kortet presterade bättre i BF. Jävligt dåligt av AMD att inte lägga ner mer tid på att optimera drivisarna till ett så viktigt spel.

Per Lunqvist
Gäst
Per Lunqvist

Lol, skrev på fel sida :-*