Adata har lyckats överklocka sitt internminne XPG Spectrix D41 RGB till 5 000 megahertz (MHz) med endast luftkylning på ett Intel X370-moderkort.

Frekvenserna som nås inom minnesöverklockning når allt högre höjder. Vad som för några år sedan krävde flytande kväve uppnås allt oftare med mindre exotisk kylning.

Adata bekräftar nu att tillverkaren har lyckats överklocka minnesmoduler ur deras XPG-sortiment till 5 000 MHz med endast luftkylning på ett Intel Z370-moderkort.

Mer specifikt är det ett moderkort i form av MSI Z370I Gaming Pro Carbon AC som överklockningen genomfördes på. Samma moderkortsmodell användes av G.Skill som under mars månad lyckades nå samma frekvenser på med några av deras egna minnesmoduler.

Ovanstående bilder är från Adata och bekräftar tillverkarens bedrift. Värt att ha i åtanke är just att det är tillverkaren och inte en vanlig användare som nått dessa resultat. Alla användare känner sig kanske inte helt benägna att ge sig på samma utmaning. Men att några av de större RAM-tillverkarna på marknaden lyckas pressa sina minnen till dessa nivåer bådar för produkter som direkt från fabrik levereras med allt högre frekvenser.

RAM-minnen har likt grafikkort sett allt mer stigande priser under den senaste tiden, när priserna kommer att stabiliseras går vid skrivande stund endast att spekulera kring. Förhoppningsvis har vi generellt högre frekvenser att se fram mot när priserna väl kommer ner på en mer human nivå.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jonas Klar Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jonas Klar
Medlem

Inte mindre än 22 tidigare överklockningsavarter som resulterat i över 5GHz tidigare: http://hwbot.org/benchmark/memory_frequency/rankings?cores=0&hardwareTypeId=memory_160#start=0#interval=20

Gott om G.Skill, men även ett par Zadak och Geil på listan.