AMD:s uppdatering AGESA 1003 ABBA ordnar en rad problem med Ryzen 3000-serien och nu sägs kommande AGESA 1004 erbjuda över 100 ytterligare förbättringar till tillverkarens Ryzen-processorer.

Tredje generationens Ryzen-processorer har mötts av mycket positiv kritik. Däremot har det inte varit endast frid och fröjd sedan processorseriens lansering den 7 juli. Till exempel visade en användarundersökning utförd av profilen Der8auer att endast omkring sex procent av deltagarna med en Ryzen 9 3900X-processor nådde de aviserade maxfrekvenserna för processorn.

De låga maxfrekvenserna som rapporterades skulle sedan åtgärdas genom uppdateringen AGESA 1003ABBA och nu sägs ännu fler förbättringar till AMD:s Ryzen-processorer vara på väg.

I en nyligen publicerad video ska moderkortstillverkaren MSI ha avslöjat att nästa uppdatering kallad AGESA 1004 kommer att lanseras någon gång under november månad och ska erbjuda över 100 ”fixar”.

Inget specifikt lanseringsdatum för AGESA 1004 nämns i MSI:s video. Detta beror säkerligen på att BIOS-uppdateringar distribueras av moderkortstillverkarna själva. Således kan det ta kortare eller längre tid för en specifik moderkortsmodell att få tillgång till uppdateringen.

Det sägs även att uppdateringen inte endast ska bestå av en drös buggfixar. Flera optimeringar och nya egenskaper sägs inkluderas i den kommande uppdateringen. Exakt vad innehållet i AGESA 1004 blir är något som återstår att se. Det verkar dock bli en ambitiös uppdatering till AM4-plattformen lagom till vintermörkrets rediga intåg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid