Det populära systeminformationsverktyget Aida64 har uppdaterats till version 5.70, vilket för med sig både finslipningar och helt nya funktioner. Bland annat kan den nya mjukvaran numera testa ray tracing-prestanda och känna igen Vulkan-stöd.

Aida64 är ett analysverktyg som dels kan användas för att få en överblick av dina datorkomponenter och vad de klarar av, och dels som ett verktyg för prestandatester för både processor, minne och grafikkort.

Med version 5.70 lägger utvecklaren Finalwire till ett nytt benchmarkverktyg för ray tracing, en teknik som används för att simulera realistisk belysning genom att beräkna hur ljusstrålar träffar och reflekteras från en yta.

Annons

Verktyget kan numera även analysera i vilken utsträckning ditt grafikkort har stöd för DX12-utmanaren Vulkan, och läsa sensordata (såsom temperatur och fläkthastighet) från Corsair Link om du använder ett kompatibelt nätaggregat eller en kompatibel kylare. Mjukvaran kan numera även kommunicera med lysdioderna i möss och tangentbord med RGB-belysning från Corsair, Logitech och Razer, för att visa exempelvis temperaturer och annan data med hjälp av ditt belysningssystem.

Mjukvaran finns att ladda ner från Finalwires hemsida, tillsammans med en komplett uppdateringslista.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid