Nästa spel med en av världens förmodligen mest ökända typer av utomjordingar ser ut att få namnet Alien: Blackout och allt mer pekar mot att spelet avtäcks under The Game Awards 2018.

Sedan Ridley Scotts första film i Alien-universumet hade premiär år 1979 har otaliga speltitlar som tagit vara på populariteten hos den skräckinjagande utomjordingen prytt butikshyllorna.

Den senaste titeln som fick ordentligt med uppmärksamhet var det ypperliga Alien: Isolation från år 2014. Innan dess fick spelet Colonial Marines sin beskärda del uppmärksamhet, dock av helt andra anledningar.

Annons

Snart ser det ut att kunna bli dags igen för äventyr som inkluderar den blodtörstiga utomjordingen. Under förra veckan uppmärksammades ett patent från 20th Century Fox för en speltitel vid namn Alien: Blackout. Denna upptäckt gick hand i hand med en tweet från överhuvudet för The Game Awards, Geoff Keighley, som på Twitter delade en bild med texten ”Worlds Will Change”.

Den som är någorlunda insatt i Ridley Scotts Alien-värld märker att typsnittet som användes i den bild som Keighley delade är detsamma som företaget Weyland-Yutani ofta använder. Weyland-Yutani är ett fiktivt företag som i Scotts filmer och merparten av de speltitlar som utspelar sig i universumet ofta bidrar med några av berättelsernas antagonister. Företagets slogan är ”Building Better Worlds”, en fras liknande den som Keighley delade på Twitter.

Under förra veckan laddades även en Alien-relaterad bild upp på Twitter av den kända spelutvecklaren Hideo Kojima som under ett besök hos Fox Studios poserade med ett objekt som för Alien-fantaster bör vara lättigenkännligt.

Annons

Det officiella Twitter-kontot för The Game Awards svarade på Kojimas tweet med samma slagord som i Geoff Keighleys inlägg, ”Worlds Will Change”.

Vilken spelstudio som står för utvecklingen av Alien: Blackout är i skrivande stund obekräftat. Däremot har hemsidan Eurogamer spekulerat i att det är en spelstudio vid namn Cold Iron som köptes upp av ett dotterbolag till 20th Century Fox för några år sedan.

Cold Irons officiella hemsida visar att studion i skrivande stund söker nya anställda. Detta tillsammans med en bild på den ökända utomjordingen.

I ett stycke informationstext på Cold Irons hemsida bekräftas det även att ”Studion för närvarande arbetar på ett nytt skjutspel baserat på Alien-serien för PC och konsoler”. Det återstår dock att se om denna speltitel är ”Blackout” eller ej.

Huruvida ett nytt Alien-spel faktiskt dyker upp under The Game Awards eller ej återstår att se. Evenemanget går av stapeln den 6 december, så väntan bör inte bli allt för lång för den som suktar efter nya duster med utomjordiska dödsmaskiner.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid