Small preview image

Datorbyggaren Alienware som ganska nyligen blev uppköpt av Dell har nu hamnat i ordentligt blåsväder efter reaktioner från en recension publicerad på hårdvarusajten Hexus.net. I recensionen av ett Alienware-system drogs slutsatsen att datorn trots god prestanda och fina funktioner var ett ganska dåligt köp med tanke på dess höga pris jämfört med likvärdiga produkter. En slutsats som bygger på rena fakta och som tydligt och opartiskt ska lagts fram i recensionen. Problemet var att när Hexus återkom till Alienware för nya testprodukter blev det ett blankt nej, och det på grund av att man fått ett dåligt omdöme i det senaste testet.



Man skulle då kunna förvänta sig att irritationen kom från att man känt sig orättvist behandlade och att Hexus missat något i sin test. Men så var inte fallet, istället meddelade Alienware att man helt enkelt förväntade sig bra betyg när man skickade ut produkter för test. Fick man dåliga betyg skickade man helt enkelt inga produkter till denna publikation. Vad som är kanske mest förbluffande är att alla dessa häpnadsväckande uttalande gjorts i e-mail och alltså finns ordagrant dokumenterade.


Hexus har efter sina diskussioner med Alienware valt att publicera en artikel om när ett företag försöker köpa sig bra betyg i tester och här offentliggjort all epost som utväxlats mellan Hexus och Alienware. En klart intressant och något skrämmande artikel om hur vissa företag beter sig. Frågan är vad och om detta kommer få något märkbart efterspel för ansvariga på Alienware. Läs hela artikeln på Hexus.net.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid