Nyligen började det ryktas att Amazon inom kort skulle börja acceptera kryptovalutan Bitcoin som betalningsalternativ. Något företaget nu officiellt har förnekat.

Tidigare under veckan började ännu ett rykte relaterat till kryptovalutor att cirkulera. Denna gång hävdades det att teknikjätten Amazon förbereder sig för att börja acceptera kryptovalutan Bitcoin som ett betalningsalternativ på sin försäljningsplattform. Något som fick värdet på kryptovalutor att sakta men säkert börja röra sig uppåt.

Ryktet stämmer dock inte enligt Amazon själva. I ett uttalande till Reuters tog en talesperson för företaget och förklarade att medans Amazon i sig har ett visst intresse för kryptovalutor finns det i dagsläget inga planer på att erbjuda det som betalningsalternativ.

Detta innebär inte att det aldrig kommer att bli möjligt för konsumenter att betala med kryptovalutor på plattformen. I dagsläget finns det dock inga planer på att implementera ett sådant alternativ inom en snar framtid. Amazons talesperson nämner att företaget håller ett öga på kryptovalutor och hur man potentiellt skulle kunna implementera dessa på plattformen i framtiden. Just nu är det dock ingenting som köpsugna bör hålla andan efter.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid