Vi kunde i slutet av förra vecka konstatera att ARM har ett stort intresse av att vänsterprassla med AMD och försöker övertala företaget att köpa minst en processorlicens från ARM. AMD:s John Taylor dementerar detta och säger att företaget kommer fortsätta att satsa stort på Fusion APU:er så som Zacate och kommande Llano.

AMD har för närvarande inga som helst planer på att köpa en licens av ARM utan håller fast vid sitt fokus vilket är Fusion APU:er, och för att vara en Fusion APU måste en x86-processor finnas närvarande enligt AMD. Den här utvecklingen var nästan väntad, men däremot så samarbetar AMD och ARM redan och kommer fortsätta med just detta då båda företagen har samma mål i sikte.

ARM, likt AMD har även de som vision att allt mer mjukvara ska beräknas med hjälp av GPU:n istället för idag där majoriteten fortfarande är kvar på CPU:n. Riddaren i skinande rustning här är OpenCL som i teorin ska kunna kombinera en processorarkitektur och en grafikarkitektur oavsett märke eller vilka instruktionskoder som finns närvarande för att utföra diverse uträkningar. ARM är därför inbjudna till AMD Fusion Developer Summit 2011 att tala till mjukvaruutvecklare.

fusion.penna

Men när det kommer till ett närmare samarbete mellan ARM och AMD ser det inte ljust ut då AMD satsar stenhårt på att få deras APU:er att slå igenom. Men med företagets nuvarande strategi ser det ut som att den enda marknad man går miste om är den växande smartphone-marknaden.

Källa: PCWorld

Relaterad nyhet:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Är antagligen bäst för AMD att fortsätta satsa på X86.