Trots att sockel AM5 är på ingång har AMD bekräftat att man inte är klara med AM4 riktigt ännu. Nu sägs företaget förbereda flera nya processorer. Bland annat nya enheter med staplat 3D V-Cache.

Under hösten förväntas AMD sjösätta sin nya processorsockel AM5 med en helt ny generation av Ryzen-processorer. Trots detta är företaget inte klara med AM4 och nu ryktas AMD ha flera nya Zen 3-baserade processorer på ingång. Processorer som sägs avtäckas någon gång denna månad.

De enheter som nu ryktas vara på väg till sockel AM4 inkluderar både nya processorer till instegssegmentet för sockeln. Något som då skulle kunna innebära nya fyrkärniga och sexkärniga processorer någon gång i framtiden. Utöver dessa sägs även flera processorer med staplat 3D V-Cache vara på väg. Exakt vilka produkter som skulle få 3D V-Cache behandlingen är dock oklart.

I dagsläget har AMD endast en tillgänglig processor med det staplade cacheminnet i form av Ryzen 7 5800X3D. Således spekuleras de nya Zen3D-processorerna baseras på andra enheter som ligger runt Ryzen 7 5800X i prestandahierarkin. Visar sig ryktet stämma kan vi således komma att se till exempel en Ryzen 9 5950X3D eller en Ryzen 5 5600X3D inom kort.

AMD har som tidigare nämnt redan bekräftat att AM4 kommer att stanna kvar och leva vidare vid sidan av kommande sockel AM5. Ryktena börjar nu peka mot att den kommer att hållas levande med hjälp av nya budgetprocessorer och högpresterande enheten med staplat cacheminne. I skrivande stund har ingen av dessa ryktade processorer faktiskt bekräftats vara på väg. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med informationen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid