Ett nytt rykte menar att AMD planerar att utöka sin familj av styrkretsar ur 500-serien för första gången sedan introduktionen av styrkretsen X570 som nu hävdas få sällskap av det billigare syskonet B550 under juni månad.

När AMD lanserade sin Ryzen 3000-serie av processorer introducerades även styrkretsen X570. Trots att tidigare styrkretsar har kompatibilitet med den senaste processorserien är det många som gått och väntat på en mer prispressad styrkrets ut just 500-serien.

En sådan har sagts vara på väg under en längre tid och nu hävdar sig hemsidan Wccftech ha information om när denna kommande styrkrets kommer att avtäckas och lanseras. Informationen som påstås komma från industrikällor menar att AMD planerar att avtäcka den kommande styrkretsen den 21 maj. Detta sägs sedan följas upp av en skarp lansering den 16 juni.

Wccftech menar att moderkortsmodellerna kommer att bära prislappar mellan cirka 800 och 1 500 svenska kronor. Något som lägger dessa en bit under de flesta X570-baserade moderkorten på marknaden. Det rör sig likt storasyskonet om stöd för PCI Express 4.0. Dock är det tunt på annat information angående vad som kommer särskilja dessa moderkort från existerande X570.

Huruvida dessa uppgifter visar sig stämma återstår att se. I skrivande stund har AMD inte bekräftat när den potentiella lanseringen av styrkretsen B550 kan komma att äga rum. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med informationen. AMD har tidigare ryktats förbereda minst två nya processorer ur den mer budgetorienterade Ryzen 3-familjen. Processorer vars lansering skulle kunna inträffa i samband med lanseringen av en ny, billigare styrkrets. Däremot är även detta är dessvärre i skrivande stund inte bekräftat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid