AMD lanserade sin Radeon HD 7000-serie för drygt ett år sedan och många är det som börjar se framåt mot nästa generation, Radeon HD 8000. Men nu bekräftar AMD på Twitter att företaget inte har någon ny grafikkortsfamilj på väg inom den närmsta framtiden.

Grafikkortstillverkaren skriver på sitt officiella @AMDRadeon-konto på Twitter att deras nuvarande Radeon HD 7000-serie kommer att ligga i fokus en lång väg in i framtiden. Något som mer eller mindre bekräftar att vi inte får se någon ny grafikkortsgeneration den närmaste tiden.

Tweeten som skrivits av AMD:s Robert Hallock, marknadschef för Radeon-delen, var ett svar på en fråga om Radeon HD 8000-serien från en twitteranvändare och Robert Hallock har i en mail-konversation med Legit Reviews bekräftat att meddelandet är äkta.

Annons

”Yes, I made that comment. I cannot say anything more than what I’ve already said, really. AMD and its partners are happy with the HD 7000 Series, and it will continue to be our emphasis in the channel for the foreseeable future. I should note that HD 8000 Series has never been so much as hinted at for a channel release. Anything to the contrary is an unsubstantiated rumor fabricated to drive traffic,” säger Robert Hallock till Legit Reviews

Ett svar som ytterligare cementerar det faktum att vi knappast bör vänta oss en ny grafikkortsserie från AMD inom den närmsta tiden.

När Nvidia släpper lös sitt Geforce GTX Titan skulle vi däremot inte bli helt överraskade om även AMD försöker sig på en nylansering inom HD 7000-serien.


Relaterade artiklar:

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
murakMcKinleyshaglordfloppern0pax Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Gissar på att AMD vill pröva ut minneskontrollern och andra problem som kanske är nuvarande aktuella på nya serien som ska åtgärdas först.

n0pax
Medlem
n0pax

Har vi otur så är det början på slutet gällande satsningar på stationära datorer i samma omfattning. Ett exempel är att surfplattor gick om bärbara datorer om jag inte minns fel. 😥

Med att företagen satsar på bärbart kanske det inte blir samma prestanda utan mer fokus på strömförbrukning. Ett exempel på detta är Intels processor som verkar ha mer fokus på just strömförsörjning.

Hoppas jag har fel och vi ser en utveckling mot grymma dator hårdvara.

Men tittar jag på mig själv så bidrar jag själv till denna utveckling. Har inga stationära datorer. Utan en bärbar dator och en surfplatta.

flopper
Medlem
flopper

AMD Zeus edition.
😆

Micke
Medlem
Micke

Det är bara ett trick. Dem jobbar för fullt med att släppa så snart som möjligt. Q1/Q2 gissar jag.

Dem tjänar inte en spänn på att ge ärligt svar, så varför skulle dem.

/s

McKinley
Medlem
McKinley

De tjänar kanske inte att ge något ärligt svar och varför skulle de?
Jag undrar om detta har något med att man känner till nVidias monsterkort?
Att dubbla prestandan från förra generationens grafikkort, är nog inget man gör sådär.

Murak
Medlem
Murak

Helt ok med mej att dom väntar, även om jag också känner en svag oro över hembyggda datorer kan bli mindre aktuella i framtiden.

Men blev det inte lite knasigt nu när AMD precis släppt 8000-serien för bärbara datorer? Är det re-brandade 7000-kretsar helt igenom eller har dom ändrat på nått?