Bulldozer kommer att bli AMDs nästa generations mikroprocessorarkitektur och hoppas vara nyckeln till att minska prestandaavståndet till rivalen Intel. Nu sägs den nya arkitekturen bli ett av samtalsämnena under Hot Chips conference i slutet av augusti.

Bulldozer dök upp i AMDs presentationer redan under november 2009 och då talade man om ett nytt fokus på flertrådsprestanda och en multithreadingteknik vi tidigare inte sett på marknaden. AMD verkar fortsätta på den inslagna linjen och beskriver sin nya arkitektur på följande sett i Hot Chips programblad;

AMD ”Bulldozer” Core – a new approach to multithreaded compute performance for maximum efficiency and throughput

Det vi vet sedan tidigare är att Bulldozer-arkitekturen kommer att bygga en multithreadingteknik med extra transistorer och beräkningsenheter för att effektivisera hanterandet av flera trådar. Flyttalsberäkningar läggs samtidigt över på grafikkretsen till större del, och processorn kommer givetvis att tillverkas i 32-nanometerteknik.

amd_bulldozer_2010-2

AMD kommer även att prata om den mobila motsvarigheten, Bobcat, som ska bli en strömsnålare modell med en förbrukning på under 1 watt, med andra ord en direkt konkurrent till Intel Atom.

Den 24 augusti hoppas vi få höra fler smaskiga detaljer om den arkitektur som ska ta över efter Phenom II.

amd_2010_bobcat

Källa: Hot Chips

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid