Det ser ut som att OBRovsky har mer att bjuda på med sitt ingenjörsexemplar av Bulldozer och visar upp en film där han startar systemet med en klockfrekvens på 5 140 MHz. Bulldozer väntas lanseras framåt slutet av sommaren och blir AMD:s nya högprestanda arkitektur med upp till 8 kärnor i konsumentvariant.

Den nya filmen visar när OBR bootar en AMD FX-8130P på 5 140 MHz tillsammans med ett ASUS Crosshair V Formula in i Windows. AMD FX-8130P kommer med en klockfrekvens på 3,8 GHz med en frekvens på 4,2 GHz i Turbo-läge.

För att klara en runda Super Pi 1M behövs en lägre frekvens på 5 077 MHz men för att få systemet stabilt i Cinebench 11.5 får han gå ned till 4 834 MHz.

Bulldozer_Super

Bulldozer_Cine

Resultaten är fortfarande utsuddade men de höga klockfrekvenserna på luft tyder på att Bulldozer mycket väl kan bli AMD:s come-back men i slutändan beror allting på hur processorn faktiskt presterar. Det pratas även mycket om att FX-8130P inte kommer lanseras utan att AMD faktiskt arbetar på en ny stepping vilket styrker tidigare uppgifter. Är så fallet kan vi möjligen se högre basfrekvenser och även högre vid överklockning.

Källa: OBRovsky Blog

Relaterade nyheter:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonDisneySwedish Berserkshaglord Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Micke
Medlem
Micke

En av dem få gångerna som SweC har en mera intressant nyhet innan Nordichardware. Väntar med att läsa tills den kommer hit ändå hehe, okejj bara kikade lite.

Något som direkt kommer på fråga är just spänningen. Läste ngnstans att ngn kör sin 2500k i 1,248V @ 4,5GHz vilket är lite störande om just den angivelsen här i bilden stämmer. Båda är ju 32nm. /s

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”shaglord”]En av dem få gångerna som SweC har en mera intressant nyhet innan Nordichardware. Väntar med att läsa tills den kommer hit ändå hehe, okejj bara kikade lite.

Något som direkt kommer på fråga är just spänningen. Läste ngnstans att ngn kör sin 2500k i 1,248V @ 4,5GHz vilket är lite störande om just den angivelsen här i bilden stämmer. Båda är ju 32nm. /s[/quote]

Detta är kanske från den tidigare steppingen/revisionen? Det var väl en av anledningarna till att lanseringen sköts upp i väntan på en bättre stepping/revision?

Disney
Medlem
Disney

bara jag som ser max tdp 186w i cpuz fönstret ? 😉

roligt att amd blir väldigt tidiga med en 8kärning cpu och säkert prismässigt billigt jämfört med 6kärning intel. blir också roligt o se ifall det kommer bra reviews på denna cpu jämfört med intel och inte bara 2-4 trådiga spel osv…

to be continue