AMD:s nya arkitektur Bulldozer, FX-serien kunde vi exklusivt avslöja vad AMD hade för planer internt för lanseringen av Bulldozer. Nya uppgifter bekräftar det vi fick höra från AMD, då lanseringsdatumet ska vara spikat till 12:e oktober. AMD sänker även priserna mot de vi först sett uppgifter om, är det något att bli orolig över?

Vi kunde i helgen avslöja att AMD hade som internt mål att ha FX-serien processorer, baserad på deras nya Bulldozer-arkitektur lanserad inom 4 – 5 veckor. Nya uppgifter säger att lanseringen kommer att äga rum den 12:e oktober, men man talar även om lägre priser än tidigare. Något som väcker flera orosmoln med tanke på de läckta prestandasiffror som cirkulerar.

Toppmodellen FX-8150 som kommer med åtta kärnor på 3,6/4,2 GHz ska kosta $245, eller en bit över 1 900 kr vilket sätter den mellan Core i5-2500K och Core i7-2600K i pris. FX-8120 med åtta kärnor på 3,1/4,0 GHz får ett pris på cirka 1 600 kr, precis under Core i5-2500K, medan slutligen den sexkärniga modellen på 3,3/3,6 GHz skulle få ett pris på runt 1 400 kr och ställas mot Core i5 2300/2400.

Presterar AMD:s åtta kärnor lägre än förväntat?

Att vi ser en prissänkning redan innan lansering bådar inte gott. Har AMD en bra produkt som de vill prissätta aggressivt mot Intel för att ta tillbaka marknadsandelar, eller har de tagit fram någonting som presterar under allas förväntningar?

Relaterade nyheter:

16
Leave a Reply

Please Login to comment
16 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
MASSSWEDE-Boris-TempelPsynoKhi0SS_The_Demon Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Jag blir bitter om de kommer och förstör min födelsedag med undermåliga produkter.

flopper
Medlem
flopper

finns lite olika versioner av BD.
deras stepping lär väl förbättras en del.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Väldigt lågt pris. Hoppas att det bara att prislappen är ett lockbete och att prestandan är så bra som man hoppas på. Är priserna inklusive svensk moms?

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Viking1962″]Är priserna inklusive svensk moms?[/quote]
Stämmer bra![/quote]

Låter väldigt billigt i såna fall. Då har jag redan pengarna till en bulldozer inklusive frakt

-Boris-
Medlem
-Boris-

Låter som sagt illa. Förhoppningsvis är det en bugg som drar ner prestandan som ligger bakom. Man kan inte skylla den prissättningen på dålig bios. 🙁

Sebbe
Medlem
Sebbe

AMD:s strategi är nog att se till att intel inte får för stort försprång, Sedan lågt pris för att locka till sig kunderna som väger mellan AMD och intel. Speciellt dom som funderar på om man ska ha en kraftfull Intel och ett sådär grafikkort eller om man ska ha en bulldozer och kanske 6990 eller SLI/Crossfire typ.

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Viking1962″][quote name=”smartidiot89″][quote name=”Viking1962″]Är priserna inklusive svensk moms?[/quote]
Stämmer bra![/quote]

Låter väldigt billigt i såna fall. Då har jag redan pengarna till en bulldozer inklusive frakt[/quote]

Med restpengarna kan du köpa den här för att trösta dig med att slängt bort pengarna på en undermålig produkt..

[urlcomment image/image_view_fullscreen[/url]

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”dj christian”][quote name=”Viking1962″][quote name=”smartidiot89″][quote name=”Viking1962″]Är priserna inklusive svensk moms?[/quote]
Stämmer bra![/quote]

Låter väldigt billigt i såna fall. Då har jag redan pengarna till en bulldozer inklusive frakt[/quote]

Med restpengarna kan du köpa den här för att trösta dig med att slängt bort pengarna på en undermålig produkt..

[urlcomment image/image_view_fullscreen[/url][/quote]

Så rolig man kan vara då. Du har redan testat en Bulldozer eftersom du kan vara så säker på din sak? skulle inte tro det va!!

Disney
Medlem
Disney

1700:- för en x8 är grymt bra pris, om den inte klår 2500k i wprime osv blir jag besviken…

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”dj christian”][quote name=”Viking1962″][quote name=”smartidiot89″][quote name=”Viking1962″]Är priserna inklusive svensk moms?[/quote]Stämmer bra![/quote] Låter väldigt billigt i såna fall. Då har jag redan pengarna till en bulldozer inklusive frakt[/quote] Med restpengarna kan du köpa den här för att trösta dig med att slängt bort pengarna på en undermålig produkt.. [url/image_view_fullscreen[/url][/quote] Lär ju som andra redan påpekat inte vara undermålig till det priset. Kommer nog vara grymt bra, passar mig bra då det är min prisklass, så genom detta så får jag ju lite så mycket som möjligt för pengarna, kanske inte fått lika mycket för pengarna om den presterat bättre. AMD tvingas… Läs hela »

SS_The_Demon
Medlem
SS_The_Demon

Så toppmodellen ska alltså vara ca 500kr billigare än 2600K? Om man då antar att den presterar lika bra som den, drar lika mycket ström och erbjuder samma funktioner så varför skulle de då sätta ett billigare pris? För att försöka ta marknadsandelar? Men BD måste ju vara dyrare att tillverka eftersom den är 315mm2 medan SB endast är 216mm2. Dessutom använder ju AMD SOI, vilket drar upp kostnaderna ytterligare, 6% vill jag minnas jag läste nånstans. Så om AMD har ett billigare pris så kan Intel helt enkelt svara med samma mynt, dvs en prissänkning, eller hur? Det skulle… Läs hela »

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

De har ett avtal med GloFo för X-antal wafers men efter alla förseningar hinner de släppa Trinity/Piledriver titt-som-tätt så de vill bli av med BD?

Tempel
Medlem
Tempel

För att vara säkra på att få bra press så känns det som dom måste sätta det här priset. Att komma med en okej produkt till samma pris som 2600 nu gör att dom får ljumma recensioner i bästa fall. Att ligga klart under gör att chansen att ”Best Buy” ”Gold” osv ökar kraftigt. Eftersom 2600 är en mycket bra produkt och har fått hög status med rätta så har dom bara priset att laborera med. Folk vet vad dom får med 2600 och att den är klockbar. Det finns ju en anledning till att dom producerade filmen med världsrekordet… Läs hela »

-Boris-
Medlem
-Boris-

Intel vill inte sänka sina 2600K eller kommande 2700K för mycket då de är ganska duktiga redan på att äta upp marknadsandelar från Intels högre segment. Så om Intel hakar på blir smällen större för Intel. Att BD är dyrare att tillverka är inte helt relevant då den kostnaden fortfarande är långt lägre än försäljningspriset. Samtidigt får man räkna Intels tillverkningsprocess som dyrare då de har mycket dyrare processövergångar. Att det lägger sig så långt under 2600K är dock en ganska säker indikation på att den kommer vara långsammare överlag. Men det betyder inte att den blir mindre prisvärd.

Magnus
Medlem
Magnus

Visst okej, utvecklingskostnaden i sig är väl ganska enorm. Utöver det så borde väl Bulldozer vara billigare att tillverka en en 6x Phenom II iom att den är tillverkad i 45nm och har 6 ”riktiga” kärnor medans Bulldozer är tillverkad i 32nm och endast har 4 ”riktiga” kärnor i 8x modellen.Precis, det verkar onekligen som första rev. har mycket som måste finslipas på för att öka prestandan så hålla ned priset för att konkurrera med Intel är ett måste. Borde dra mindre ström än en Phenom II tycker man. Phenom II bli ju riktigt hungrig i ström bara när man… Läs hela »