Efter många turer och rykten gällande AMD:s kommande processorarkitektur Bulldozer så har AMD lyft på locket och avslöjat att Llano släpps i mitten av den här månaden, medan Bulldozer släpps inom de kommande 60 – 90 dagarna. AMD har däremot lanserat sina nya styrkretsar i 9-serien och deras partners ska skeppa sina moderkortsdesignar baserade på dessa inom de kommande 30 dagarna.

Äntligen är nog det ord som kan beskriva dagens nyhet. Vi har hela tiden fram till nu fått leva på lösa rykten och kryptiska meddelanden från AMD för att kunna få fram ett lanseringsdatum men under samma konferens på Computex där AMD:s Rick Bergman visade upp uppföljaren på Llano; Trinity pratades det även om Bulldozer där lanseringen ska ske inom de kommande 60 – 90 dagarna.

AMD_Bulldozer_Augusti1

Man har även idag officiellt lanserat de nya styrkretsarna i 9-serien och enligt AMD ska moderkortsdesignarna baserade på dessa skeppas från idag och de kommande 30 dagarna från deras partners. Vi ser redan att flera från ASUS och Gigabyte är listade på prisjakt där de ska komma in i lager i flera butiker inom den kommande veckan.

AMD_Bulldozer_Augusti2

Tillsammans med den 60 – 90 dagarna som nämns sa även Rick Bergman att Bulldozer ska släppas i sen-sommaren så den nya efterlängtade arkitekturen bör vara recenserad och finnas på butikshyllorna under Augusti månad.

Källa: VR-Zone

Relaterade nyheter:

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Jacob HugossonViking1962MASSSWEDE-Boris-Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Tråkigt att det blev såhär men skönt att AMD lyfter på locket. Kan vi vänta oss en papperslansering nu på någon Zambezi modell eller kommer vi få vänta tills de kommer ut på marknaden? Kanske dumt av AMD att visa upp prestandan nu så långt innan dock med tanke på Intels kommande Sandy Bridge E processorer.

-Boris-
Medlem
-Boris-

1-2 månaders försening är inte jättefarligt ändå. Hoppas det är tidigt augusti, fast kanske är lika bra eftersom jag inte har råd med nytt nu iaf. Men man är så jävla nyfiken. 😛

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Jag har inte heller råd med bulldozer just nu då jag beställde 8 GB minnen samtidigt med AM3+ moderkortet. Ett par månader till gör inget för min del. Från vilken dag räknar dom upp till 90 dagar?

Sweclockers gjorde en snabbgenomgång på tre AM3+ kort i en video. Det märks att Jonas (menar inte NH Jonas) är mer en Intel fanboy när han pratar i videon. Emil däremot verkar gilla AMD bättre

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Viking1962″]Jag har inte heller råd med bulldozer just nu då jag beställde 8 GB minnen samtidigt med AM3+ moderkortet. Ett par månader till gör inget för min del. Från vilken dag räknar dom upp till 90 dagar? [/quote]
Från igår räknar man 60-90 dagar. Moderkorten med AM3+ bör samtliga vara lanserade inom 30 dagar också.[/quote]

Ok, man får väl göra sig en sån där muck kam man hade i lumpen då ock bryta en pinne per dag tills Bulldozer kommer 😀

Magnus
Medlem
Magnus

[quote name=”Viking1962″]Jag har inte heller råd med bulldozer just nu då jag beställde 8 GB minnen samtidigt med AM3+ moderkortet. Ett par månader till gör inget för min del. Från vilken dag räknar dom upp till 90 dagar? Sweclockers gjorde en snabbgenomgång på tre AM3+ kort i en video. Det märks att Jonas (menar inte NH Jonas) är mer en Intel fanboy när han pratar i videon. Emil däremot verkar gilla AMD bättre[/quote] Du köpte väl PC-1500 1866Mhz minnen som stödjer 1.5volt va ? Jag sitter med 2-4GB Corsair XMS3 Vengeance highprofile moduler som stödjer JEDEC 1866Mhz 1.5Volt på min… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”MASSSWEDE”][quote name=”Viking1962″]Jag har inte heller råd med bulldozer just nu då jag beställde 8 GB minnen samtidigt med AM3+ moderkortet. Ett par månader till gör inget för min del. Från vilken dag räknar dom upp till 90 dagar? Sweclockers gjorde en snabbgenomgång på tre AM3+ kort i en video. Det märks att Jonas (menar inte NH Jonas) är mer en Intel fanboy när han pratar i videon. Emil däremot verkar gilla AMD bättre[/quote] Du köpte väl PC-1500 1866Mhz minnen som stödjer 1.5volt va ? Jag sitter med 2-4GB Corsair XMS3 Vengeance highprofile moduler som stödjer JEDEC 1866Mhz 1.5Volt på… Läs hela »

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

FX-8150P har standardklock på 4.2GHz och Turbo upp till 4.7GHz. Nästan för bra för att vara sant (om det är sant dvs) 😛
http://wccftech.com/2011/06/05/amd-bulldozer-fx8150p-black-edition-processors-details-leaked-features-turbo-boost-upto-47ghz/