Small preview image


Så var då cirklen sluten. AMD har idag lanserat sin första professionella grafikkortsserie baserad på sin Evergreen-familj av grafikkretsar. Första kortet att nå marknaden heter AMD FirePro V8800 och är i korta drag en avart av Radeon HD 5870. Kortet har samma Cypress GPU med 1600 shader processorer och funktionalitet. Grafikkretsen arbetar i 825MHz medan den 2GB GDDR5 minnesbufferten tuggar på i 1150MHz (4600MHz effektivt).



Utöver detta finns det ett par tydliga skillnader mot Radeon HD 5870 och andra konsumentkort baserade på samma GPU. FirePro V8800 har stöd för fyra monitorer genom fyra stycken DisplayPort-utgångar och kommer väl optimerat för användning i professionella applikationer som CAD och 3D-rendering.


Med FirePro V8800 har nu AMD full täckning på den stationära och moblia marknaden, samt även påbörjat sin satsning på den professionella marknaden med Evergreen-familjen. FirePro V8800 kommer nämligen att följas av flera syskonmodeller men idag är det toppmodellen som är på tapeten och trots en prislapp på närmare 15 000 kronor är det ett kort som imponerar i konkurrensen.



Läs mer i de första testerna av kortet hos PC Perspective eller HotHardware.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid