AMD har nu bekräftat att företaget håller i eventet ”New Horizon” den 6 november och fokus ska ligga på ”utvecklingen av AMD:s produkter och teknologi”, exakt vad detta innebär är dock oklart, men Zen 2 kan komma att göra ett framträdande.

AMD har just nu ett flertal järn i elden. Företaget förbereder sig för att på allvar ta staget från 12 nanometers (nm) tillverkningsteknik ner till 7 nm. Bland de produkter som bekräftats baseras på den nya tillverkningsprocessen finns grafikarkitekturen Vega i form av beräkningskort. Även nya processorer baserade på arkitekturen Zen 2 som Epyc ”Rome” och nästa generations Ryzen-processorer kommer att baseras på 7 nm.

Den senaste informationen som cirkulerat på internet är att Epyc ”Rome” och Vega på 7 nm kommer att sjösättas i slutet av år 2018. Med nästa generations konsumentprocessorer som spekuleras lanseras under 2019 års första halva.

AMD:s event ”New Horizon” kommer att hållas den 6 november och fokuseras på att ”diskutera utvecklingen av AMD:s produkter och teknologi specifikt designad för datacenter baserat på 7 nanometers tillverkningsteknik”.

Detta i sig låter inte som ett event där nästa generations konsumentprocessorer kommer att ligga i fokus. Däremot avtäcktes produktnamnet Ryzen för första gången tillsammans med en redig bit information kring de första Zen-processorerna under AMD:s förra Horizon-event.

Under 2018 års första halva lanserade AMD Ryzen 2000-serien som baseras på den första generationens Zen-arkitektur men som tillverkas på 12 nm istället för 14 nm. Sedan dess har Intel lanserat sin Coffee Lake Refresh-serie som bland annat innehåller företagets första åttakärniga processor för en konsumentsockel. Något som Techpowerup anser ger AMD ett perfekt läge att officiellt avtäcka Zen 2 den 6 november. Detta är dock endast spekulationer i skrivande stund. Dock blir det inte någon lång väntan till eventet går av stapeln och vi får information om vad AMD:s nästa drag blir.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulJB Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Spännande, kan bli den avgörande knäcken för att bryta Intels dominans?

Morkul
Medlem
Morkul

Detta kommer bli extremt intressant. AMDs CPU division tycks veta vad de håller på med till skillnad emot GPU divisionen.