AMD har nu bekräftat att företaget håller i eventet ”New Horizon” den 6 november och fokus ska ligga på ”utvecklingen av AMD:s produkter och teknologi”, exakt vad detta innebär är dock oklart, men Zen 2 kan komma att göra ett framträdande.

AMD har just nu ett flertal järn i elden. Företaget förbereder sig för att på allvar ta staget från 12 nanometers (nm) tillverkningsteknik ner till 7 nm. Bland de produkter som bekräftats baseras på den nya tillverkningsprocessen finns grafikarkitekturen Vega i form av beräkningskort. Även nya processorer baserade på arkitekturen Zen 2 som Epyc ”Rome” och nästa generations Ryzen-processorer kommer att baseras på 7 nm.

Den senaste informationen som cirkulerat på internet är att Epyc ”Rome” och Vega på 7 nm kommer att sjösättas i slutet av år 2018. Med nästa generations konsumentprocessorer som spekuleras lanseras under 2019 års första halva.

AMD:s event ”New Horizon” kommer att hållas den 6 november och fokuseras på att ”diskutera utvecklingen av AMD:s produkter och teknologi specifikt designad för datacenter baserat på 7 nanometers tillverkningsteknik”.

Detta i sig låter inte som ett event där nästa generations konsumentprocessorer kommer att ligga i fokus. Däremot avtäcktes produktnamnet Ryzen för första gången tillsammans med en redig bit information kring de första Zen-processorerna under AMD:s förra Horizon-event.

Under 2018 års första halva lanserade AMD Ryzen 2000-serien som baseras på den första generationens Zen-arkitektur men som tillverkas på 12 nm istället för 14 nm. Sedan dess har Intel lanserat sin Coffee Lake Refresh-serie som bland annat innehåller företagets första åttakärniga processor för en konsumentsockel. Något som Techpowerup anser ger AMD ett perfekt läge att officiellt avtäcka Zen 2 den 6 november. Detta är dock endast spekulationer i skrivande stund. Dock blir det inte någon lång väntan till eventet går av stapeln och vi får information om vad AMD:s nästa drag blir.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
2 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
JB
JB
5 Årtal sedan

Spännande, kan bli den avgörande knäcken för att bryta Intels dominans?

Morkul
Morkul
5 Årtal sedan

Detta kommer bli extremt intressant. AMDs CPU division tycks veta vad de håller på med till skillnad emot GPU divisionen.