AMD har fått ett gott genomslag på sin spelkampanj Never Settle, där flera större speltitlar skickas med utvalda Radeon-grafikkort. Nu stuvar AMD om och lanserar Never Settle Forever, där spelaren istället själv får välja titlar ur en större repertoar – med vissa begränsnigar.

AMDs rådande storsatsning på den stationära marknaden är datorspel och företagets tidigare inkarnationer av Never Settle-kampanjen har ämnat locka kunder med ytterligare mervärde till sitt grafikkorts- eller APU-köp samt belysa AMD som ett företag för just datorspelare. För att kunna nå ut till en bredare kundkrets introducerar man nu en ny kampanj, med fokus på valfrihet.

I Never Settle Forever kommer spelaren få en kupong med sitt grafikkortsköp som beroende på modell ger tillgång till en av tre olika uppsättningar spel, och ett till tre spel. Kampanjen kommer gälla för grafikkort från Radeon HD 7770 GHz Edition och uppåt i prisklass enligt följande:

  • Bronze Tier
    HD 7790 GHz Edition
    HD 7790
  • Silver Tier
    HD 7800-seien
  • Gold Tier
    HD 7950
    HD 7970
    HD 7970 GHz Edition

Bronze Tier ger kunden en kupong som kan användas för att ladda ner ett av sex spel från AMDs kampanjhemsida. Dessa spel inkluderar Sleeping Dogs, Far Cry 3, Far Cry 3 Blood Dragon, Deus Ex: Human Revolution, Dirt 3 samt Dirt Showdown.

Silver Tier expanderar och låter istället kunden välja två titlar och utöver spelen som nämns ovan så ingår även Hitman Absolution och Devil May Cry.

Gold Tier ger tillgång till nedladdning av tre spel, som utöver de i Bronze och Silver Tier även inkluderar Tomb Raider.

Valfrihet med villkor

Kunden kan välja fritt mellan de spel som ingår i utbudet och ladda ner dem mot sin kupong. Däremot så måste kunden bestämma sig för alla titlar vid samma tillfälle för Silver och Gold Tier, och man kan inte välja en titel åt gången om man har svårt att välja direkt efter köptillfället. Däremot lovar AMD att det efter hand kommer tillkomma nya spel, och att spelare kan spara sin kupong för att istället få tillgång till de spelen längre fram.

”Coupons are valid until December 31, 2013. Betting gamers can play poker with the system by saving their coupon in anticipation of new games entering the program at any time until that date.”

Vi ser även att Crysis 3 inte längre ingår i Never Settle-kampanjen. Det spelet ingår dock fortfarande med den spelbundle som följer med HD 7990 som står oförändrad tills vidare.

Mer valfrihet för de medföljande spelen kan mycket väl hjälpa till att locka fler kunder och är ett trevligt initiativ för att ge mervärde till grafikkorten. Vi hade gärna sett att spelen för de två övre prisklasserna hade kunnat väljas styckvis vid skilda tillfällen, men med mottot ”never settle” är det förhoppningsvis inte helt omöjligt att AMD lägger till den möjligheten längre fram.

Kampanjen kommer gälla från och med den 19 augusti i år och kupongerna är giltiga fram till årsskiftet.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid