AMD har idag lättat på locket för sin nya generation grafikort, Radeon HD 6800-serien, men man har även släppt på tyglarna angånde information kring tillverkarens kommande APU-krets Llano. Tillverkaren visade upp testsystem tidigare i månaden där man visade upp DX11-titeln Alien vs. Predator.

Llano blir den första APU-kretsen från AMD för stationära datorer och kommer ställa in siktet på mellanklass- och prestandamarknaden och tampas med inte minst med Intels Sandy Bridge-arkitektur. AMD:s Application Processing Unit kommer att tillverkas med 32-nanometerteknik och huserar förutom en integrerad DirectX 11 grafikrets även upp till fyra stycken Phenom II-baserade processorkärnor.

Den testplattform AMD visade upp under ett pressevent i Los Angeles förra veckan baserades på just en fyrkärnig Fusion APU som med sin integrerade grafikdel användes för att spela Alien vs. Predator i 1024×768 pixlars upplösning med DX11-effekter aktiverade.

Llano

AMD avslöjade inga klockfrekvenser – varken för CPU eller GPU – men testplattformen hade inga större problem att driva det relativt krävande spelet i denna upplösning. Kanske inte imponerande jämfört med diskreta grafikkort men klart lovande prestanda för en integrerad lösning som inte kommer att lanseras förrän om ett drygt halvår.

Detta är allt AMD har att berätta om sina nya APU-kretsar idag, men för dem som har vägarna förbi Technical Forum & Exhibition 2010 i Taiwan under dagen har möjlighet att få se testsystemet av Llano med egna ögon.

Llano2

Bildkälla: Anandtech

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
ctrlAnton Karmehedfloppervoleyro Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Voleyro
Medlem
Voleyro

Kommer detta kunna kombineras med vanliga grafikkort plus det inbygga?

flopper
Medlem
ctrl
Gäst
ctrl

Tja, ATi har ju sin Hybrid teknik som fungerat innan. Är väl bara drivrutiner som styr isf ?

Medlem
Calle2003

AMD Llano i all ära men ser faktiskt mer fram emot AMD Bobcat som enligt min mening kommer revolutionera laptopmarknaden med låg strömförbruning och fullt DX 11 stöd, medan Intel Sandy Bridge kommer bara ha stöd för DX 10.1. När det gäller Desktop (för konsumenter) är det fortfarande diskret grafik som gäller, både AMD och NVIDIA (Intel utesluts här) har blivit duktiga på att få ner idle energiförbrukningen bl.a. med hjälp utav dynamisk nedklockning av kärnorna.
Blir med stor sannolikhet en AMD Bobcat laptop för mig, billigare och bättre! 😀