Nu har uppdateringar från både AMD och Microsoft som ska lösa de prestandaproblem Ryzen-processorer haft i Windows 11 släppts. Dessa i form av en uppdatering till själva operativsystemet från Windows och en ny BIOS-version från AMD.

Det tog inte lång tid efter dess lanseringen till att problem hos Windows 11 började identifieras. Två av dessa som fått mycket uppmärksamhet är ett kompatibilitetsproblem med AMD:s Ryzen-processorer. Ena problemet ökade processorernas latens hos L3 cacheminnet och det andra störde processormakarens system för att peka ut en föredragen kärna hos processorerna.

Allt som allt kunde dessa problem enligt AMD själva leda till en prestandaförlust som kunde vara så hög som 15 procent i vissa spel.

Att uppdateringar var på väg bekräftades fort efter att problemen hade upptäckts. Nu har de två företagen lanserat sina lösningar på problemen. Från Microsofts sida är det en mjukvaruuppdatering för Windows 11 som kan införskaffas via Windows Update. Från AMD är det en ny BIOS-version som kan laddas ner via AMD:s hemsida.

Annons

Enligt de två företagen ska problemen vara åtgärdade och enligt hemsidan Techpowerup ser det ut som att man fått pli på latenserna och de föredragna kärnorna. Huruvida vi kommer att se nya problem upptäckas hos dessa uppdateringar återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid