De första livstecknen för en tidigare okänd grafikprocessor från AMD kallad Nashira Summit har nu hittats i databasen för spelet Ashes of the Singularity.

En mystisk grafikprocessor från AMD har skådats i databasen för Ashes of the Singularity. Tidigare har en grafikprocessor vid namn Nashira Point omnämnts på USB-IF:s hemsida och nu har ännu en Nashira-enhet dykt upp från ingenstans.

Denna tidigare okända grafikprocessor går under kodnamnet Nashira Summit. Exakt vilket marknadssegment dessa enheter kommer att rikta sig mot är i skrivande stund okänt. Spekulationer menar dock att det kan röra sig om modeller baserade på Navi 22 eller Navi 23.

En annan spekulation kommer från den kända läckaren WJM47196 som menar att det i själva verket kan handla om en grafikprocessor baserad på AMD:s kommande arkitektur RDNA 3.

Då testet i Ashes of the Singularity genomfördes med anpassade grafikinställningar är det svårt att rättvist jämföra resultaten med existerande modeller. Det går inte heller att säkert utröna huruvida det rör sig om en grafikenhet menad för stationära datorer eller laptops. Klart står dock att en ny familj grafikenheter är på väg från AMD och vi börjar se fler och fler livstecken inför dess officiella avtäckande och lansering.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid