Att inkludera speltitlar med utvalda grafikkort är ingen ny företeelse, men trenden tycks ha trappat upp hos såväl AMD som Nvidia. AMD expanderar sin ”Never Settle”-kampanj med Far Cry 3: Blood Dragon, och samtidigt kan Nvidia komma att inkludera Metro: Last Light GTX 600-grafikkort.

Förra veckan tillkännagav AMD att de skulle utöka sin kampanj för att innefatta även APUer, och efter den 18 april kommer alla processorer ur A8 och A10-serien levereras med Sim City. Sedan tidigare har grafikkort ur HD 7000-serien levererats med stortitlar som Crysis 3, Far Cry 3 och Bioshock Infinite. Konkurrenten Nvidia har med utvalda kort ur GTX 600-serien skickat med Assassin’s Creed 3 samt kuponger för in-game-köp till spelen Planetside, World of Tanks och Hawken.

Igår uppdaterade AMD sin kampanj och kommer från och med 1 maj i år inkludera en nyckel till Far Cry 3: Blood Dragon , som lanseras samma dag, med alla grafikkort från Radeon HD 7750 och uppåt. Värt att notera är att detta även gäller de som sedan tidigare köpt ett grafikkort som ingår i Never Settle, och dessa kunder kommer kunna komma åt sin nyckel genom Never Settles aktiveringssida.

Enligt Techpowerup uppdaterar även Nvidia sin kampanj, och från och med den 16 april kommer Geforce GTX 660 och uppåt levereras med en kupong som kan lösas in mot en nyckel till Metro: Last Light. Det dröjer dock ytterligare en månad till spelets faktiska lansering den 17 maj.

AMD har än så länge en större arsenal titlar i sin kampanj än konkurrenten, och planerar att utöka ytterligare med exempelvis Battlefield 4 senare i år, men i och med populäriteten hos dessa erbjudanden vore det rimligt att anta att även Nvidia kommer bredda sin kampanj. De spelbundles som de båda grafikjättarna erbjuder får onekligen ses som en positiv utveckling, och då dessa titlar annars kommer med en prislapp på närmare 500 kronor ökar det mervärdet i köpet avsevärt.

Källa: AMD, Techpowerup

Relaterade artiklar:

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Carl HolmbergSegen01Viking1962 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

Köper jag ett grafikkort så vill jag helst ha utan spel, annars kanske man betalar för ett spel som man inte vill ha eller får dubblett av

Medlem
Wargreymon

[quote name=”Viking1962″]Köper jag ett grafikkort så vill jag helst ha utan spel, annars kanske man betalar för ett spel som man inte vill ha eller får dubblett av[/quote]
Bara sälja koden då.

Segen01
Gäst
Segen01

Hur gör man om man nyligen skaffat ett GTX670 utan några spel?
Får man inget eller finns det någon sidan där man kan registrera sitt kort och få koder?

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

[quote name=”Segen01″]Hur gör man om man nyligen skaffat ett GTX670 utan några spel?
Får man inget eller finns det någon sidan där man kan registrera sitt kort och få koder?[/quote]

Dessvärre verkar Nvidia inte ha utannonserat någon sådan möjlighet, så i dagsläget får man nog stå utan om man köpt strax innan kampanjen träder i kraft och inte fått med någon kupong i lådan. Såvida det inte är tänkt att det ska medfölja i lådan men inte gjort det, då får man vända sig till återförsäljaren 🙂