AMD avslutar nu det officiella drivrutinsstödet för äldre grafikkortsserier som R9 Fury, R9 300, R9 200 och HD7000-serien. Dagens nya drivrutin blir således den sista för en uppsjö av företagets tidigare produkter.

AMD har nu bekräftat slutet av drivrutinsstödet för en rad äldre grafikkortsserier som lanserades för mellan tio och sex år sedan. Dessa serier kommer nu att listas under AMD:s ”Legacy”-sektion och inga ytterligare drivrutinslanseringar för serierna står på schemat.

Det rör sig om en relativt stor mängd grafikkort som nu får leva kvar med den senaste drivrutinen. Bland de serier vars stöd försvinner ser vi bland annat R9 Fury från år 2015 och HD 7700 – HD 7900 som gjorde debut år 2011. Även R9, R7 och R5-familjerna av 200 och 300-seriens grafikkort från år 2013 respektive 2015. Drivrutinsstödet försvinner också för en uppsättning olika processorer med äldre integrerade grafikkretsar får sitt drivrutinsstöd avslutat. Den kompletta listan kan ses i bilden nedanför.

AMD lägger även 64-bit upplagan av operativsystemet Windows 7 under Legacy-planen. Detta efter att Microsoft själva avslutat sitt officiella stöd för operativsystemet tidigare i år.

Enligt AMD ska dessa avslutade mjukvarustöd öppna upp fler resurser som låter företaget bättre fokusera på att utveckla nya funktioner och förbättringar till nyare grafikkortsserier. Att de serier som listats ovan flyttas över till Legacy innebär dock att AMD kommer att försöka åtgärda säkerhetshål och dylikt som kan komma att upptäckas hos de äldre grafikkorten och deras drivrutiner.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid