I vad som ser ut att vara en oavsedd publicering hos svenska elektronikhandlaren Webhallen har AMD:s kommande dubbelkretsade monsterkort Radeon R9 295X2 fått åtminstone ett preliminärt svenskt pris. Den som vill utrusta datorn med två vattenkylda Hawaii-kretsar kommer få hosta upp närmare 18 000 kronor.

Vi får veta allt mer om AMD:s kommande monstergrafikkort Radeon R9 295X2, och tidigare idag läcktes en presentation med större delen av kortets specifikationer. Då kunde vi ge större trovärdighet åt tidigare rykten om två Hawaii XT-kärnor på 2 816 streamprocessorer vardera, med ett slutet vattenkylningssystem och en strömförbrukning på omkring 500 watt.

Nu har Webhallen råkat publicera en listning av kortet i förtid, som sedan raskt plockades ner. Det rör sig om Asus variant av kortet, med 8 gigabyte GDDR5-minne och produktnamnet R9295X2-8GD5. Listpriset var inte heller att leka med – 17 990 kronor inklusive moms.

Det är en minst sagt rejäl summa pengar, och för samma summa får man 3 – 4 separata exemplar av det enkelkretsade flaggskeppet Radeon R9 290X. Det blir verkligen inte ett kort för alla, och medan prestandan förmodligen inte blir något att sopa under mattan så lär prislappen helt klart bli svår att svälja även för riktigt inbitna entusiaster.


Relaterade artiklar

Subscribe
Notifiera vid
3 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
drizzit
drizzit
10 Årtal sedan

Ouch… kommer nog aldrig att förstå folk som lägger så mycket pengar på ett GPU. Även om jag vore rik känns dom sista 14000 som att kasta pengar i sjön för min del men men det e jag

Marquzz
Marquzz
10 Årtal sedan

Då kan man köpa 3st 290X istället och få en slant över…

Waxinator
Waxinator
10 Årtal sedan

Webhallen brukar ta i från tårna när de prissätter förbeställningar av ännu icke utkomna artiklar. Det var samma sak med Radeon 290X som då hade ett pre-pris runt 8 000:-