Efter en uppsättning rykten och läckor har AMD nu officiellt listat det nedskalade grafikkortet Radeon RX 6700 för mellansegmentet.

Utan något större ståhej har AMD nu listat grafikkortet RX 6700 som cirkulerat i rykten och läckor under den senaste tiden. Föga förvånande handlar det om en något nedskalad variant av RX 6700 XT ämnad för mellansegmentet.

Det nya grafikkortet kommer med en Navi 22-grafikprocessor. Denna erbjuder 36 beräkningsenheter för totalt 2 304 streamprocessorer. Klockfrekvenserna listas som 1 941 MHz bas med en gamingfrekvens på 2 174 MHz och en maximal turbofrekvens på 2 450 MHz.

Precis som tidigare läckor pekat mot rör det sig om 10 gigabyte GDDR6-minne med en klockfrekvens på 16 Gbps över en 160-bit bred minnesbus. Vi ser också 80 megabyte Infinity Cache och ett TBP-värde om 175 W. Sett till anslutningar rör det sig om DisplayPort 1.4a och HDMI 2.1.

Vi ser alltså två gigabyte mindre videominne, fyra färre beräkningsenheter och något lägre klockfrekvenser jämfört med XT-syskonet. AMD:s produktsida för RX 6700-serien har i skrivande stund inte uppdaterats med information om den nya modellen helt och hållet. Således har vi just nu ingen bekräftad prislapp för den det nya grafikkortet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid