AMD Radeon RX Vega visades under ett ögonblick i en introduktionsvideo för Ryzen 5 under ett pressevent som AMD nyligen höll i Kina.

AMD höll nyligen ett pressevent i Kina. Eventet fokuserade på AMD:s kommande Ryzen 5-processorer. Endast en handfull journalister utvalda av AMD var inbjudna till presseventet som bland annat innehöll en introduktionsvideo för Ryzen 5 där även AMD Radeon RX Vega kunde skådas under ett ögonblick. Som tur är så var en journalist tillräckligt snabb med kameran för att fånga Vega på bild.

Huruvida det grafikkort som visades i videon faktiskt är exakt den modell av Radeon RX Vega vi får se i butiker går samtidigt inte att säga med säkerhet. Men om detta faktiskt är den referenskylare som Vega kommer att skeppas med kortet så har AMD lagt mer tid på designen och gått ifrån sina traditionella, mörkfärgade block till kylare.

Radeon RX Vega – Med RGB-belyst referenskylare?

På bilderna skymtas en referenskylare med en vid backplate med Radeon Vega-loggan vid grafikkortets bakre parti. Även en ansträngningsindikator för grafikkortet syns vid kontakterna för PCI-e strömsladdarna, likt de vi sett på AMD:s Fury-grafikkort. Det går att utskilja två kontakter för PCIe-strömkablar men inte om det handlar om 6- eller 8-pins modeller.

Bilden på grafikkortets bakparti visar även vad som ser ut att vara en DIP-switch. Något som kan vara till för att kontrollera kortets LED-belysning som syns i loggan.

Medan det är svårt att dra några slutsatser av dessa två suddiga bilder är det värt att nämna att kortet ser förhållandevis långt ut. Åtminstone handlar det inte om något R9 Nano utan snarare i klass med RX 480 eller liknande grafikkort. Samtidigt ska både bilderna och uppgifterna tas med en rejäl nypa salt då AMD fortfarande inte bekräftat att bilderna verkligen är av företagets kommande grafikkort.

Lanseringsdatum för Vega är fortfarande okänt men det mesta pekar på en skarp lansering någon gång framåt sommaren.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid