AMD RAMP påstås vara namnet på det röda lagets nästa försök att skapa en utmanare till Intel XMP som ska bli en del av AMD:s kommande processorsockel AM5.

I den senaste av mjukvaran HWiNFO ska stöd för AMD RAMP ha implementerats. Exakt vad denna teknik är för något var dock något oklart fram till dess att mjukvarans utvecklare via forumen hos ComputerBase gav en förklaring.

Enligt utvecklaren är RAMP det röda lagets senaste försök till att skapa en utmanare till Intels Xtreme Memory Profile (XMP). Tekniken som går under namnet Ryzen Accelerated Memory Profile (RAMP) sägs bli en del av AMD:s kommande sockel AM5 som lanseras tillsammans med arkitekturen Zen 4 senare i år.

AMD har gjort tidigare försök att utmana XMP med teknikerna A-XMP och AMP. Hur pass RAMP lyckas bli någon slags långvarig standard återstår att se. Med lite tur kan AMD utmana de minneshastigheter för DDR5 Intel når med sin Alder Lake-arkitektur och senare kommande Raptor Lake. Något som förhoppningsvis leder till en kapplöpning som gynnar konsumenter i slutändan.

Fram till dess att AMD RAMP avtäcks officiellt rekommenderas dock en nypa salt tillsammans med informationen. I dagsläget har vi endast rapporten via ComputerBase-forumen att gå efter. Exakt vad AMD:s planer för RAMP är får vi förhoppningsvis reda på inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid