Den integrerade RDNA 2-grafiken i AMD:s kommande Ryzen 6000-serie av APU-enheter med kodnamnet Rembrandt kan bli riktigt formidabel. Ett nytt rykte menar att den kommer erbjuda prestanda på nivå med GTX 1650.

Nvidias grafikkort Geforce GTX 1650 är kanske inte den absoluta toppen när det kommer till prestanda. Jämfört med integrerade grafikkretsar är det däremot ett bra alternativ. I alla fall till dess att AMD sjösätter Ryzen 6000-seriens APU-enheter som nu ryktas bestyckas med RDNA 2-kretsar med liknande prestanda.

Ryzen 6000-seriens APU-enheter som går under kodnamnet Rembrandt förväntas bygga på AMD:s Zen 3-arkitektur och erbjuda tekniker som PCI Express 4.0 och DDR5. Utöver detta väntas AMD till slut lägga grafikarkitekturen Vega på hyllan och gå över till mycket nyare RDNA 2. Enligt Twitter-användaren HXL ska denna övergång resultera i APU-enheter med grafikkretsar som faktiskt kan mäta sig med någorlunda relevanta grafikkort.

Twitter-användaren påstår att de kommande enheterna ska nå ett slutresultat på 2 700 i 3DMark Time Spy. Något som då skulle lägga den på nivå med Geforce GTX 1650 eller äldre GTX 970. Det framgår inte exakt vilken krets det är HXL fått sina siffror från. Hur som helst är det med stor sannolikhet inte helt optimerade drivrutiner och dylikt som används tillsammans med de påstådda testerna som genomförts.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Låter nästan lite otroligt, om man nu förutsätter 8 CU för totalt 512 SP.
Antingen så har dom fått upp klockhastigheter en bra bit över 2500 MHz eller så har dom fått in fler CU.