Under sin presentation vid CES 2022 avtäckte AMD bland annat tekniken Radeon Super Resolution (RSR). I en nyligen publicerad video hävdar man att den ska kunna erbjuda upp till 70 procent högre spelprestanda.

Det var inte bara nya processorer och grafikkort som visades upp i samband med AMD:s event under CES 2022. Man avtäckte även tekniken Radeon Super Resolution som är det röda lagets teknik för bilduppskalning.

I en nyligen publicerad video som ger en förhandstitt på nästa stora uppdatering för Radeon Software är den nya tekniken ett av dragplåstren. Här hävdar AMD att användare kommer att kunna se prestandaökningar på upp till 70 procent med den nya tekniken aktiverad.

I videon visar man speltiteln Warframe som ska ha skalats upp från 1 440p till 4K-upplösning med RSR aktiverat. Här med en prestandaökning på upp till just 70 procent. AMD har tidigare använt Warframe som måttstock där spelet i 4K-upplösning spelats med RSR aktiverat och avaktiverat. Här ska man då ha sett ett prestandaluft på omkring 55 procent. Från 222 bildrutor per sekund till 346 bildrutor per sekund. Exakt vad för hårdvara som driver ovanstående demonstration framgår inte. Den inverkan RSR kommer att ha är förmodligen inte densamma för samtliga potentiella hårdvaruuppsättningar.

Radeon Super Resolution bygger vidare på AMD:s teknik FidelityFX Super Resolution. Den nya tekniken har likt FSR sin bas i Radeons drivrutiner. Således behöver spelutvecklare inte spendera tid och resurser på att implementera teknikerna i sina speltitlar manuellt. Något som får AMD att skryta om hur RSR kommer att finnas tillgängligt i tusentals speltitlar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid