Intel meddelande under eftermiddagen att man funnit ett fel i tillverkningen av sina nya styrkretsar i Cougar Point-familjen. Felet som påverkar hundratusentals användare och som kan komma att kosta Intel upp mot 700 miljoner dollar har påverkat aktiemarknaden där AMD har rusat medan Intel rasat.

När Nasdaq-börsen öppnade på morgonen av 31 januari steg AMD snabbt medan Intel sjönk efter att de avslöjat att de återkallar Sandy Bridge-plattformens styrkretsar. Felet påverkar fyra av sex SATA-portar och kommer att kosta Intel hundratals miljoner att fixa, både i tillverkningskostnader och att ersätta produkter hos partners och konsumenter, men det har också påverkat aktien som har dykt rejält under dagen.

När detta skrevs hade Intel sjunkit -3,06% medan AMD hade stigit +7,08%. Exakt hur mycket det här kan komma att kosta Intel i det långa loppet är svårt att säga, men det är ett stort nederlag för Intel som lämnar marknaden vidöppen för konkurrenten AMD.

amd.intel

Även om Intels trasiga SATA-kontroller inte är ett akut problem för de flesta användare har all försäljning av Sandy Bridge stoppats och ingen vet säkert när den kan komma starta igen.

Följ AMDs och Intels aktieutveckling på Google Finance.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Swedish BerserkViking1962TempelAnton KarmehedFadderullan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Kan detta vara vändningen som kommer nu? Kul att det går bra för AMD.

The Future Is Fusion.

Fadderullan
Medlem
Fadderullan

Läge att köpa aktier i intel kanske? När dem får bukt på problemet går det nog bra för försäljningen igen

Tempel
Medlem
Tempel

Förhoppningsvis gör det här att branschen får en väckarklocka som gör att dom fattar att vara helt beroende av en spelare är verkligt riskabelt och när nr2 inte på någotvis har möjligheten att täcka upp bortfallet då det är så stor skillnad i dagsläget att man försöker bryta sitt eget bereonde av Intel. Det här spelar ju inte bara AMD i händerna utan även alla som satsat på ARM.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

[quote name=”Fadderullan”]Läge att köpa aktier i intel kanske? När dem får bukt på problemet går det nog bra för försäljningen igen[/quote]

Visst om ett par månader kanske och hur mycket har inte Intels aktie sjunkit då? Vem vet det kanske dröjer ännu längre om Intel inte löser problemet snabbt.

Ser att Swedish Berserk är här också 🙂 jag heter annat (Hunter) på AMD Forumet

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”Viking1962″][quote name=”Fadderullan”]Läge att köpa aktier i intel kanske? När dem får bukt på problemet går det nog bra för försäljningen igen[/quote]

Visst om ett par månader kanske och hur mycket har inte Intels aktie sjunkit då? Vem vet det kanske dröjer ännu längre om Intel inte löser problemet snabbt.

Ser att Swedish Berserk är här också 🙂 jag heter annat (Hunter) på AMD Forumet[/quote]

Ja det är jag! 🙂 Härligt att se dig här Hunter! 🙂 Eller Viking1962 kanske jag ska säga? 😉