När det kommer till att köpa en bärbar dator med en processor ur Ryzen 7000-serien behöver kunder vara extra vaksamma. AMD:s senaste serie innehåller processorer baserade på fyra olika arkitekturer. Företagets nya klistermärken ska dock göra det enklare att ta reda på vad som finns inuti datorn.

Konsumenter som siktat in sig på att införskaffa en bärbar dator utrustad med AMD:s senaste Ryzen 7000-serie har något av en utmaning framför sig. AMD:s senaste processorserie för laptops har minst sagt ett komplicerat namnschema. Bärbara Ryzen 7000 består nämligen av fem olika serier av kretsar. Dessa vid namn Ryzen 7020, 7030, 7035, 7040 och 7045.

Den tredje siffran i serienamnen indikerar vad det rör sig om för arkitektur som kretsarna bygger på. Ryzen 7020 baseras på Zen 2, Ryzen 7030 på Zen 3, Ryzen 7035 på Zen 3+ och de två sistnämnda serierna bygger på Zen 4. Det är förmodligen väldigt lätt att tappa bort sig bland dessa namn om man inte vet exakt vad siffrorna betyder. Nu har AMD däremot tagit fram en lösning för att indikera vilka datorer vars processorer baseras på deras senaste arkitektur.

Hemsidan Videocardz har delat med sig av ovanstående bild på de nya klistermärken med orange färg som indikerar Zen 4 inuti bärbara datorer. Alltså inte de vanliga grå klistermärken som vi sett på tidigare Ryzen-laptops eller laptops med Zen 2 eller Zen 3-processorer.

Förhoppningsvis kommer detta hjälpa konsumenter när det kommer till att välja en ny bärbar dator. Ett enklare namnschema hade fortfarande varit att föredra, något vi påpekade när AMD avtäckte de nya processorerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid