AMD har begärt USB-certifiering av ny CPU-serie kallad Ryzen Pro. Namnet bekräftar uppgifter från en tidigare läcka, men många frågetecken kvarstår.

I samband med att AMD skickade in en förfrågan till USB Implementers Forum Inc. för att få sina Ryzen 7, 5 och 3-kretsar certifierade för USB 3.1 fanns det även ett par nya produkter med i ansökan. Det är speciellt anmärkningsvärt då Ryzen 7 Pro, Ryzen 5 Pro samt Ryzen 3 Pro nämligen inte utannonserats officiellt av AMD sedan tidigare.

Namnen klingar något bekant, då de även dök upp i en läcka tidigare i år. Det här är dock första gången som vi har fått varumärket bekräftat via officiella kanaler.

AMD Ryzen Pro

Tunt om information kring Ryzen Pro

Mycket lite är känt om dessa processorer i dagsläget. Bortsett från produktnamnen så har det vid skrivande stund inte dykt upp någon konkret information om Ryzen Pro. Bland de möjliga förklaringarna är att Ryzen Pro anpassas för OEM eller kommer med lägre klockfrekvenser och/eller strömförbrukning. Innan AMD gör ett officiellt uttalande är det dock endast spekulationer vi har att gå på.

När mer information dyker upp om Ryzen Pro återkommer vi med en närmare granskning. Under tiden får ni gärna kasta ett öga på vår senaste video med en liten försmak på Ryzen 5!

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bengt-Arne Johansson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Första tanken man får med AMD Pro är ”AMD PRO APU’s” som inte skiljer sig nämnvärt från deras vanliga APU mer än att dom är riktade mot arbetsstationer för CAD och liknande, framförallt för den asiatiska marknaden.
Kan det vara så att PRO varianterna är AMD’s Ryzen APU?
Det som motsäger är då att PRO även används för Ryzen 7 PRO 1700 som rimmligen borde vara en 8 kärnig variant, enligt allt som är känt så ska deras APU’er ha högst 4 kärnor.

Här är förresten länken till Ryzen PRO hos USB.org.
http://www.usb.org/kcompliance/view/view_item?item_key=fbd491273e9451c4512acf1f2a6647d43870a1d0&referring_url=/kcompliance