AMD:s andra generation Ryzen Threadripper-processorer är på väg och nu har det 32-kärniga flaggskeppet Ryzen Threadripper 2990X listats i en europeisk butik.

AMD förbereder sig för en lansering av andra generationens Threadripper-processorer i augusti månad. Flaggskeppsmodellen i den nya serien blir den (förmodligen) kallade Ryzen Threadripper 2990X. Processorns antal kärnor och trådar är sedan tidigare kända, och nu har en europeisk butik listat processorn.

Butikens listning upptäcktes av Videocardz som var snabba på att ta en skärmdump på sidan och det visar sig att processorn var listad för 1 509 euro. Detta översätts till ungefär 15 600 kronor (svensk moms inte inräknad) vilket är omkring 5 000 kronor dyrare än vad det nuvarande flaggskeppet Threadripper 1950X kostade vid lansering.

Ryzen Threadripper 2990X

Hur exakta dessa uppgifter som kommer från den tyska webbutiken Cyberport.de faktiskt är går att diskutera. Då det är lite mer än en månad kvar tills de nya processorerna planeras att lanseras kan denna prissättning visa sig vara en platshållare.

Annons

Den tyska hemsidan listar processorns standardfrekvens på samtliga kärnor som 3,4 GHz. Detta stämmer överens med till exempel de prestandaresultat som tidigare läckt. Vi ser även turbofrekvenser på både 3,8 och 4,0 GHz listas, detta kan vara 3,8 GHz för samtliga kärnor och 4,0 GHz för en ensam kärna med hjälp av Precision Boost.

Det är värt att ha en nypa salt till hands när man analyserar de specifikationer som den tyska butiken har listat. Än så länge är det inte mycket mer förutom antalet kärnor och trådar som AMD själva har bekräftat. Lanseringen är dock inte långt borta.

AMD visar upp Threadripper 2 med 32 kärnor på Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid