AMD sägs förbereda en ny processorserie kallad ”Threadripper Pro” och en bild på vad som påstås vara seriens flaggskeppsmodell Threadripper Pro 3995WX har nu börjar spridas som en löpeld på internet.

AMD lanserade nyligen sin ”Ryzen XT”-serie av processorer. Här rör det sig om tre nya processormodeller som bygger på samma grunder som de tidigare modellerna Ryzen 5 3600X, Ryxen 7 3800X och Ryzen 9 3900X. Dock med något uppskruvade klockfrekvenser och suffixet ”XT” istället.

Det verkar nu som att AMD kan förbereda att ge sin senaste Threadripper-generation av processorer en liknande behandling. En bild på vad som hävdas vara en kommande processormodell vid namn Threadripper Pro 3995WX har nu börjat spridas online.

Bilden som visas här ovan ger inga anvisningar till processorns specifikationer. Däremot menar spekulationer att det kommer att röra sig om en processor lik 3990X med 64 kärnor och 128 trådar Där den ryktade processorn skiljer sig från originalet däremot sägs bli stöd för åtta minneskanaler istället för fyra och upp till 128 PCI Express 4.0-banor istället för 64. Detta då den Threadripper Pro 3995X sägs komma anpassad för sockel WRX80 som friskt cirkulerade i rykten inför lanseringen av tredje generationens Threadrippers men som inte lanserats officiellt ännu.

Huruvida någon av dessa uppgifter visar sig stämma återstår att se. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med denna information. Enligt hemsidan Videocardz ska källor ha avslöjat att lanseringen av Threadripper Pro 3995X och andra fler modeller kan komma att äga rum redan den 14 juli.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid