AMD visar nu upp ytterligare bilder av deras kommande kraftpaket till speldatorer som där specifikationslistan krönts av marknadens första grafikkort med dubbla Fiji-grafikkretsar. Datorsystemen som ska vara optimala för utveckling av Directx 12 och VR har runt 8 gånger beräkningskraften som en spelkonsol men i snarlikt format.

AMD må kanske inte lansera sina nya monsterdatorer för vanliga konsumenter men det är samtidigt inget företaget ännu officiellt uteslutit. Den lilla information företaget släppt om sina illröda speldatorer är att de kommer med dubbla Fiji-grafikkretsar samlade på ett ensamt grafikkort samt har en beräkningskraft på makalösa 12 Teraflops. Det gör grafikkortet till det tveklöst mest kraftfulla på marknaden och trots detta har AMD och systembyggaren Falcon Northwest lyckats bygga in komponenterna i ett riktigt litet och smidigt chassi i paritet med storleken på dagens spelkonsoler.

Första grafikkortet med dubbla Fiji-kretsar

Läs även: AMD visar upp Radeon-grafikkort med dubbla Fiji-grafikkretsar

Jämförelsen med spelkonsoler går även att göra i beräkningskraft där utvecklingsmaskinernas dubbla Fiji-grafikkretsar ger systemet runt 8 gånger högre beräkningskraft än en Xbox One eller Playstation 4.AMDFalconNW

Toy Taylor på AMD har skickat ett par lockande tweets med bilder och kort information om de nya systemen där han bland annat påpekat att AMD har något häftigt på gång för utvecklare. Han har även passat på att beskriva AMD:s nya gamingmaskiner som ”världens bästa DX12 och VR utvecklingssystem”. I uttalandet används specifikt ordet ”box” vilket samtidigt kan vara en referens till prestanda per kubikcentimeter där AMD nog faktiskt blir svårslagna i dagsläget.

De specialbyggda och rödlackerade systemen bygger på Falcon Northwest kompakta gamingsystem ”Tiki” men har alltså blivit utrustade med ett grafikkort huserandes dubbla Fiji-grafikkretsar. De två grafikkretsarna sägs även vara luftkylda vilket skulle vara ytterligare en bedrift i detta slimmade format. Det är troligen också anledningen till varför AMD hållt prestandan nere till 12 Teraflops istället för de 16 Teraflops som två Fiji-grafikkretsar i teorin skulle klara att leverera.

Med tanke på att AMD redan i sommar lanserar sin betydligt mer energieffektiva Polaris-familj är det tveksamt ifall grafikkort med dubbla Fiji-grafikkretsar når konsumentmarknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid