AMD har visat framfötterna under Global Technology Conference i veckan och en av godsakerna man visade upp var den första bilden på en åttakärnig Bulldozer-processor. Orochi tillverkas i 32nm teknik och väntas finnas på marknaden under andra halvåret 2011.

I slutet på förra månaden gick vi igenom AMDs Bulldozer arkitektur i detalj och vi pratade då om att de första processorerna skulle få 2 till 8 kärnor. Den Orochi-krets som AMD visade upp på GTC var värstingmodellen med hela 8 kärnor, tillverkad med GlobalFoundries 32-nanometer High-k Metal Gate-teknik.


Bildkälla: PCPer

Orochi kommer med en integrerad DDR3-minneskontroller och HyperTransport 3.1. Som bekant kommer processorn kräva en ny sockel för att arbeta korrekt och även om Bulldozer i framtiden väntas bli en del av AMD Vision och få en integrerad grafikdel är så inte fallet med Orochi. Som en entusiastmodell har processorn lagt fokus på CPU-prestanda och utrustas med en riklig cache samt förmodat höga klockfrekvenser.

Detaljerad information om AMD Bulldozer kan ni läsa i vår teknikartikel.

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedzowixSwedish Berserkn1ntrance Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pelle
Medlem
Pelle

Kusligt hur långt efter amd är =/

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”n1ntrance”]Kusligt hur långt efter amd är =/[/quote]

Nu är det ju så det blir när ett företag som Intel missbrukar marknaden med mutor ect. Då minskar konkurrensen bra för Intel dåligt för oss konsumenter.

zowix
Medlem
zowix

Jag ser det som en fördel att dom ligger ”efter”. Det gör det billigare för dom och för oss konsumenter, också så kan de se Intels snedsteg när det väl händer.
När de väl hoppar på en annan nm så är den mer mogen och lättare att handskas med än om man är först. Också så hinner dom få ut det mesta av just den nm processen, så som lilla Via gör, håller i en i samma nm process till det yttersta för att sedan hoppa på andra.

Den senaste tekniken är inte alltid den bästa.