AMD sitter i skruvstädet med sin nya mikroarkitektur Bulldozer som nu bekräftats för lansering under tredje kvartalet. Men i en förhoppning att skapa lite ny positiv energi runt den kommande arkitekturen visade man på Computex för första gången upp sin kommande Bulldozer APU. En krets med CPU-kärnor från Bulldozer och en helt ny GPU-arkitektur, allt i samma kiselkrets.

Trinity är som utvecklingsnamn ingen nyhet och vi har faktiskt sett kretsen på produktplaner sedan tidigare. Men under Computex visade alltså AMD upp den första fysiska Trinity-processorn för media och meddelade att den nya APU-familjen redan snurrar i tillverkarens labb. AMD Trinity kommer att husera 2-4 Bulldozer CPU-kärnor och paras med en DirectX 11 kapabel grafikdel. Enligt uppgifter ska grafikdelen vara baserad på en ännu ej lanserad arkitektur, vilket bör betyda Southern Islands. Exakt hur kraftfull GPU man satsar på avslöjas inte men med samma 32nm-teknik som i Llano finns det inte allt för stort utrymme för extra streamprocessorer. 

trinity
Bildkälla: VR-Zone

AMD säger ännu inte mer än att Trinity ska lanseras någon gång under nästa år, men kretsarna verkar i alla fall visa livstecken redan nu.

fusion.desk

12
Leave a Reply

Please Login to comment
12 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Jacob HugossonTempel-Boris-Swedish BerserkAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Antar att det handlar om FM1? Finns hopp för AMD ändå… Om det inte blir fler förseningar förståss…

Niabureth
Medlem
Niabureth

Hopp för AMD? Bara för ett gäng entusiaster världen runt är lite griniga på att AMD skjuter upp sin lansering något tror jag knappast det påverkar AMD i det stora hela.
Visst fler människor kommer under tiden köpa intelsystem istället men det finns lika många som kommer uppgradera sina system när Bulldozer väl släpps. Entusiasterna är ju inte heller den grupp AMD tjänar sina kulor på. I slutändan tror jag det handlar om vem som har den mest prisvärda produkten på marknaden. Med tanke på vilka som nu investerar i AMD så tror jag inte de behöver oroa sig direkt.

-Boris-
Medlem
-Boris-

Intressant att det finns med en GPU på Komodo också. Undrar om det är bra eller dåligt.

AMD har förövrigt uppgett att BD är 1-2 månader försenad nu. Med andra ord släpps den någon gång i Augusti.

tolou
Medlem
tolou

Stars = Llano ??

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”-Boris-”]Intressant att det finns med en GPU på Komodo också. Undrar om det är bra eller dåligt.

AMD har förövrigt uppgett att BD är 1-2 månader försenad nu. Med andra ord släpps den någon gång i Augusti.[/quote]

Borde ju även innebäre en ny sockel om dom skall ha GPU i Komodo.

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Tempel”][quote name=”-Boris-”]Intressant att det finns med en GPU på Komodo också. Undrar om det är bra eller dåligt.

AMD har förövrigt uppgett att BD är 1-2 månader försenad nu. Med andra ord släpps den någon gång i Augusti.[/quote]

Borde ju även innebäre en ny sockel om dom skall ha GPU i Komodo.[/quote]
Komodo väntas komma med integrerad PCI-E och tri-channel minne så det blir ett ont måste oavsett.

Svensken
Medlem
Svensken

Om Trinity blir pinkompatibel med Llano socket FM1 så är det grymt bra. 🙂

-Boris-
Medlem
-Boris-

Lite som man misstänkte så var det en Typo, ingen GPU i Komodo.

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”smartidiot89″][quote name=”Tempel”] Borde ju även innebäre en ny sockel om dom skall ha GPU i Komodo.[/quote]Komodo väntas komma med integrerad PCI-E och tri-channel minne så det blir ett ont måste oavsett.[/quote] Känns som man skall se vad planerna för AM3+ och FM1 tar vägen, det har ju varit rätt bra med dom AM plattformen som haft en hel del bakåt/framåt-kompatiblitet men när det blir stora skiften så har det ju hänt förut att en sockel haft ganska kort livslängd (läs 939) även om det är legio på Intelsidan så har det varit ett starkt argument för mig att hålla… Läs hela »

Jacob Hugosson
Medlem

[quote name=”Tempel”]Känns som man skall se vad planerna för AM3+ och FM1 tar vägen, det har ju varit rätt bra med dom AM plattformen som haft en hel del bakåt/framåt-kompatiblitet men när det blir stora skiften så har det ju hänt förut att en sockel haft ganska kort livslängd (läs 939) även om det är legio på Intelsidan så har det varit ett starkt argument för mig att hålla mig till AMD de senaste åren (stod över 754/939 då man visste dom skulle vara kortvariga och gick från A till AM direkt)[/quote]Dock lever s939 kvar idag och har fått nytt… Läs hela »