Problem med kompatibla AMD-processorer och operativsystemet Windows 11 ska nu ha upptäckts. Problem som i värsta fall ska kunna leda till upp till 15 procent försämrad CPU-prestanda i spel.

Windows 11 har varit på de flestas läppar den senaste tiden. Operativsystemet som släpptes alldeles nyligen har dock fått en hel del negativ kritik. Senast i raden är problem med AMD-processorer som kan försämra spelprestandan markant.

Problemen gäller även AMD-processorer som tekniskt sett ska vara kompatibla med operativsystemet. Med tanke på vilka styrkretsar de kräver och hur nya moderkorten för dessa är. Dessa ska kunna leda till en försämrad spelprestanda på upp till 15 procent.

Annons

Ett av problemen är att latensen hos processorernas L3 cache ska vara tredubblad i det nya operativsystemet. Det andra är att operativsystemet till synes förstör AMD:s teknik där de ”föredragna processorkärnorna” ska hantera de tyngsta belastningarna. Ett system där mjukvara känner av vilka två kärnor i en processor det är som kan hålla högst turbofrekvens under en längre tid. Sedan omdirigeras de tyngre beräkningarna till dessa kärnor.

AMD och Microsoft upptäckte dessa problem tillsammans och en uppdatering till operativsystemet en lösning ska komma ”under oktober månad”. Exakt när denna uppdatering blir tillgänglig har däremot inte bekräftats. Det är dock tur att problemen kan åtgärdas via mjukvarulösningar och inte är en hårdvarumässig brist på kompatibilitet mellan AMD:s processorer och Windows 11. Förhoppningsvis hittar man en lösning och gör denna redo för gemene användare inom kort.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid