AMD väntas slå allt och alla på fingrarna vad gäller integrerad grafikprestanda med lanseringen av sin Fusion-arkietektur. Först ut på marknaden blir de mobila kretsarna Ontario och Zacate. Nu sägs det att grafikdelen i Zacate ska vara kraftfull nog att driva StarCraft II med mediuminställningar.

Uppgifterna som kommer från en anonym källa till den tyska hårdvarusajten Hardware-infos.com avslöjar inget om övriga systeminställningar som upplösning eller för den delen FPS. Men skulle AMD få till en integrerad grafikkrets, som i bärbara datorer kan driva det snabbast säljande realtidsstrategispelet någonsin med hyfsade grafikinställningar, då har man skaffat sig en ordentlig fjäder i sin APU-hatt.

Zacate kommer precis som Ontario tillverkas med 40-nanometerteknik och CPU-delen bygger på AMD:s Bobcat-arkitektur. Enligt de senaste uppgifterna som läckt ut på nätet ska Zacate och Ontario tillverkas som samma kiselkrets, men skiljas åt med klockfrekvenser och spänningar.

Annons

Zacate blir den något kraftfullare av de två med en strömförbrukning på maximalt 18 watt, medan Ontario kommer med halverad strömförbrukning på 9 watt. Själva kiselkretsen, som alltså innehåler CPU, GPU och minneskontroller, mäter endast 15x15mm och syns här i jämförelse med två andra AMD-kretsar.

zacate
AMD Zacate/Ontario vs. RV810 GPU vs. Phenom II X4 CPU (Bildkälla: Hardware-infos.com)

Relaterade artiklar:
AMD Ontario APU drar 9 watt och blir fångad på bild
AMD Bulldozer och Bobcat synas i sömmarna
AMD pensionerar ATI-varumärke med större fokus på VISION

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
flopperJohan KarlssonAnton KarmehedSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Ja om detta stämmer är det mycket imponerande. Undra hur kraftfull Liano GPU:n kommer att bli? Om dessa minstingarna kan prestera såhär pass bra borde ju Liano få en riktigt vass GPU.

Johan Karlsson
Medlem

Ge mig en 14″ laptop i ett 13,3″ chassi och detta chip. Då är jag nöjd tills Starcraft 3 kommer 8)

flopper
Medlem

Lyckas de så får deras laptop marknad en rejäl skjuts.